Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Timiş: MGR vrea să investească în cercetarea şi inovarea agricolă; s-a constituit clusterul Ind Agro Invest

maschio-1
Cea de-a XI-a ediţie a Târgului Internaţional TimAgrAlim, care s-a deschis joi, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, este marcată de constituirea clusterului Ind Agro Invest- Polul de dezvoltare Ind Agro.

"Prin acest proiect, Maschio Gaspardo România (MGR), cel mai mare producător de utilaje agricole din ţara noastră, îşi manifestă intenţia de a investi serios în cercetare, inovare şi dezvoltare agricolă", a declarat Călin Hera, consultant pe probleme de comunicare.
Protocolul este semnat de Mirco Maschio, ca reprezentant al EMC "Asociaţia Sviluppo Insieme Si Vince - Asociaţia de Dezvoltare Împreună Învingem" şi de reprezentanţii INMA Bucureşti/Ind Agro Pol, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara şi Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad.
Entitatea de Management a Clusterului a fost înfiinţată în luna septembrie 2013, de către Maschio Gaspardo România şi 11 colaboratori din lanţul de furnizori.
Ind Agro Vest este un cluster inovativ de cercetare şi dezvoltare, având ca scop realizarea unor utilaje agricole moderne, care se pretează la solul din România.

"Timp de câteva luni, specialiştii care vor participa la acest proces vor studia, vor cerceta şi vor testa pe teren două modele experimentale. Proiectul va fi realizat la sediul MGR din Chişineu Criş. În acest fel, Maschio Gaspardo România îşi manifestă intenţia de a investi serios în cercetare, inovare şi dezvoltare agricolă", a adăugat Călin Hera.

Grupul italian Maschio Gaspardo, înfiinţat în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, este lider în Italia şi pe primele locuri la nivel mondial în domeniul producţiei de utilaje agricole de mare precizie pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie de furaje şi recoltare (cultivatoare rotative, grape puternice, semănători de precizie, semănători de cereale, echipamente combinate cultivator-semănătoare, maşini de tuns iarba şi echipament pentru lucrări minime).

Maschio Gaspardo România are 210 de angajaţi, dintre care 6 sunt italieni, restul fiind români. În anul 2012, a înregistrat o cifră de afaceri de 236 milioane de euro, cu 26% mai mare decât în anul precedent. Venitul net a fost de 14 milioane de euro.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus