Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

MADR: România dispune de un spaţiu expoziţional de 266 mp la "Săptămâna Verde" de la Berlin

saptamana-verde-6
Firmele româneşti prezente, în perioada 17 - 26 ianuarie 2014 la “Săptămâna Verde”de la Berlin vor avea la dispoziţie un spaţiu expoziţional de 266 mp, a anunţat, vineri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), instituţie care va fi reprezentată de o delegaţie, condusă de către Daniel Botănoiu, secretar de stat.

In marja Expoziţiei Internaţionale pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură 'Săptămâna Verde', considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa vor avea loc două reuniuni ale miniştrilor agriculturii din 20 de state, respectiv Summit-ul miniştrilor agriculturii şi Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură.
În cursul zilei de sâmbătă, Daniel Botănoiu va participa, începând cu ora 14,00, la Summit-ul Miniştrilor Agriculturii - Berlin 2014, care va reuni factori de decizie de pe tot globul pentru a purta discuţii privind subiectul abordat şi în cadrul Forumului, respectiv Consolidarea agriculturii: gestionarea crizelor - asigurarea securităţii alimentare, cu accent pe aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale.
O declaraţie finală a acestui Summit va fi formulată de către miniştri Agriculturii prezenţi, prin abordarea unei poziţii comune, declaraţie care va fi încorporată în cadrul discuţiilor curente ale UN agenda post-2015.
România va fi reprezentată în acest an la “Săptămâna Verde” de la Berlin de 22 de firme, reunite sub pavilion naţional.
Expozanţii români vor aduce produse agroalimentare specifice, carne şi produse din carne, miere şi produse apicole, vinuri, brânzeturi, băuturi, miere, dulceţuri, pălincă, conserve de legume şi fructe, magiun şi produse de morărit şi panificaţie.
În anul 2012, România a fost stat partener în cadrul acestei expoziţii, participând cu peste 60 de companii din domeniul industriei alimentare, în timp ce anul trecut numărul firmelor a coborât la 24.
“Săptămâna Verde” este cel mai mare târg de produse alimentare, agricultură şi horticultură din lume, anul acesta având loc cea de-a 79-a ediţie.
La târg se vor regăsi de la produse alimentare internaţionale şi obiecte de lux, produse proaspete de toate tipurile, bere, vin şi băuturi spirtoase, fructe de mare, produse din carne, ceaiuri şi condimente, materiale de grădinărit, până la animale de companie.

Târgul, care are o istorie de 88 de ani, va avea ca ţară invitată anul acesta Estonia şi va fi inaugurat joi de ministrul german al Agriculturii, Hans-Peter Friedrich.
“Săptămâna Verde”, care se va încheia în 26 ianuarie, va reuni 1.650 de expozanţi din 70 de ţări diferite care vor prezenta 100.000 de specialităţi provenite din întreaga lume.
Organizatorii speră să primească 400.000 de vizitatori din întreaga lume, între care şi 100.000 de specialişti în domeniu, pe o suprafaţă care ocupă 124.000 de metri pătraţi, repartizaţi în 26 de saloane la Centrul Expoziţional Berlin.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus