Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

MADR: A fost suplimentat bugetul Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022

blogEntryTopperExecutivul a aprobat, în şedinţa de joi, suplimentarea bugetului destinat Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, prin Hotărârea ce modifică art. 8 din HG nr.148/2022 pentru aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, se suplimentează resursele financiare necesare achitării obligaţiilor de plată către potenţialii beneficiari ai schemei de ajutor de minimis înscrişi în Program în ciclul II de producţie cu 74,711 milioane lei, de la 265,283 milioane lei la 339,994 milioane lei, reprezentând echivalentul a 68,721 milioane euro.
"Prin actul normativ aprobat astăzi suplimentăm bugetul alocat programului de susţinere a producţiei de legume, venind în sprijinul fermierilor, astfel încât aceştia să poată produce în continuare pentru ţară, să-şi consolideze şi să-şi dezvolte fermele", a declarat ministrul Petre Daea.
Astfel, prin actul normativ aprobat joi se asigură efectuarea plăţilor pentru beneficiarii Programului din Ciclul II de producţie, cu impact asupra continuării lucrărilor specifice în spaţii protejate pentru noile culturi.
Pentru Ciclul II de producţie, valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar este de 1.000 euro/cultură/1.000 mp.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus