Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Reuniune la Ministerul Agriculturii pentru Recensământul General Agricol 2020

blogEntryTopperRomânia, ca stat membru al Uniunii Europene, are obligaţia respectării legislaţiei europene în domeniul statistic, precum şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO, conform cărora fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o dată la 10 ani, a susţinut, marţi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la prima reuniune a Comisiei Centrale pentru Recensământul General Agricol, runda 2020.

Întâlnirea a vizat discutarea şi stabilirea aspectelor necesare privind pregătirea, organizarea şi efectuarea recensământului agricol care va avea loc în perioada 2020 - 2022, cu an de referinţă 2020, în conformitate cu prevederile OUG 22/2020.
"Scopul fundamental al recensământului este de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate, atât pentru politicile naţionale guvernamentale în domeniul agriculturii, cât şi pentru definirea anumitor politici publice comunitare şi, în acelaşi timp, permite elaborarea unor măsuri eficiente în vederea sprijinirii şi menţinerii structurilor agricole de mici dimensiuni", se arată într-un comunicat al MADR.
Rezultatele recensământului general agricol runda 2020 vor evidenţia schimbările intervenite de la recensământul din anul 2010, evoluţiile referitoare la caracteristicile structurale ale exploataţiilor agricole, situaţia suprafeţelor agricole utilizate, a celor care fac obiectul unor subvenţii şi care se află sub restricţii de mediu, a efectivelor de animale, a adăposturilor pentru animale şi a persoanelor care au lucrat în agricultură.
Pregătirea, organizarea şi efectuarea recensământului agricol se vor face de Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul de Interne, împreună cu structurile din subordine, sub coordonarea şi controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
Recensământul agricol general se va efectua la nivel naţional, în toate unităţile administrativ-teritoriale din România, în perioada 1 februarie - 30 aprilie 2021.
La întâlnirea de la MADR au mai participat, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ionuţ Cătălin Nica, secretar general, şi Tatiana Preda, director general al Direcţiei Generale Politici Agricole.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus