Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

MADR: Prima variantă a viitorului PNDR a fost transmisă serviciilor specializate ale Comisiei Europene

minister-1
Ministerul agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis în data de 21 martie 2014 prima varianta a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 către serviciile specializate ale Comisiei Europene, în vederea obţinerii unei opinii din partea experţilor europeni asupra conţinutului viitorului PNDR, potrivit unui anunţ postat duminică pe site-ul MADR.

“Am transmis varianta de lucru a PNDR 2014 - 2020. Aşteptăm emiterea de către Comisia Europeană a regulamentelor de implementare şi a actelor delegate. Vreau să accentuez faptul că suntem în grafic şi ne ţinem promisiunea de a demara cât mai repede acest nou Program pentru ca mediul rural românesc să beneficieze de fondurile europene atât de necesare. Nu în ultimul rând, aş dori să mulţumesc tuturor celor implicaţi în consultări”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.
MADR este primul minister din România care furnizează Comisiei Europene o variantă de lucru a unui Program european de finanţare.
Potrivit sursei citate, în ultima perioadă, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 a parcurs un amplu proces de consultare publică prin care toţi cei implicaţi au avut ocazia să îşi spună opinia asupra acestei prime forme consultative.
Toate documente transmise către Comisia Europeană se găsesc pe pagina web a Ministerului agriculturii şi Dezvoltării Rurale, www.madr.ro, la secţiunea Dezvoltare Rurală.
Secretarul de stat în Ministerul agriculturii, George Turtoi, a declarat recent că Ministerul agriculturii a realizat o variantă simplificată a PNDR, întrucât Comisia Europeană va mai adăuga o serie de detalii şi nu îşi doreşte o variantă încărcată, aşa cum este cea a programului actual.
România este pregătită să deschidă o primă măsură din noul program a doua zi după ce apar regulamentele europene şi după trimiterea variantei oficiale a PNDR, consideră George Turtoi, iar acest lucru ar putea avea loc în luna mai, dacă regulamentele apar în aprilie aşa cum a promis Comisia Europeană.
Cele 8,015 miliarde de euro disponibile pe PNDR 2014-2020 vor fi orientate către 14 măsuri principale structurate pe trei direcţii: partea de produse vegetale şi achiziţie de utilaje, pe zootehnie, prioritar fiind sectorul de reproducţie şi dezvoltarea fermelor de familie.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus