Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

România a trimis la Comisia Europeană Planul Naţional Strategic în domeniul agricol

blogEntryTopperRomânia a trimis marţi la Comisia Europeană Planul Naţional Strategic în domeniul agricol pentru perioada 2023-2027, a anunţat, miercuri, pe Facebook, Petre Daea, ministrul Agriculturii.

"După luni de muncă susţinută, am reuşit să finalizăm Planul Naţional Strategic al României. Ieri,18 octombrie 2022, orele 19:30, s-a transmis la Bruxelles varianta finală a Planului Naţional Strategic care a fost agreată de către experţii Comisiei Europene. Specialiştii din minister, în dialog continuu cu fermierii şi cu structurile asociative din domeniu, au putut realiza cel mai important document pentru agricultura şi dezvoltarea rurală a României. Dialogul pe care l-am avut cu comisarul Janusz Wojciechowski pe problemele sensibile ne-a ajutat sa trecem peste obstacolele momentului", a precizat Daea.
Este documentul programatic pentru perioada 2023 -2027, cu obiective clare pentru dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare şi a satului românesc.
Subvenţiile pe unitatea de suprafaţă şi pe cap de animal, sumele destinate investiţiilor în irigaţii, independenţa energetică, dotarea cu tehnică agricolă şi industria alimentară vor contribui la creşterea şi diversificarea producţiei în vederea asigurării hranei, creşterea veniturilor şi reducerea impactului negativ asupra mediului.
În vederea realizării acestor obiective, România beneficiază de o suma de 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027, a completat Daea.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus