Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Galaţi: AJOFM va organiza centre de formare profesională în mediul rural

sat-romanesc-1
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi va organiza în mediul rural trei centre suport pentru consiliere şi formare profesională, a anunţat, luni, Mihaela Ioan, consilier în cadrul instituţiei.

Potrivit acesteia, proiectul a demarat în comunele Barcea, Munteni şi Ţepu, unde există un număr mare de şomeri. Formarea profesională este axată pe cinci specializări: lucrător în comerţ, asistent personal profesionist, îngrijitor, preparator legume-fructe, modelator în ceramică şi confecţioner în fier forjat. Proiectul se va derula până la 1 iunie 2014, însă va putea deveni funcţional chiar din vara acestui an.
“Începând cu iunie sau iulie sperăm ca cele trei centre să fie funcţionale şi să putem demara toate activităţile. 600 de persoane vor fi informate, dintre care 300 vor fi selectate pentru consiliere primară şi psihologică, urmând ca 190 de persoane să fie introduse în programul de formare profesională”, a declarat Mihaela Ioan.
Ea a adăugat că în cadrul proiectului va fi lansat şi un site pentru promovarea produselor artizanilor şi meşteşugarilor.

“Centrele vor fi dotate cu echipament IT, cu mobilier. Ceea ce este deosebit în acest proiect este faptul că, pe lângă formarea profesională adresată grupului ţintă din mediul rural, va lansa şi un site. Site-ul se va numi produsedelaţară.ro şi va promova produsele sau serviciile din mediul rural. În cadrul acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, toate serviciile sunt gratuite”, a afirmat Mihaela Ioan.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus