Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

MADR va începe din 27 februarie efectuarea unor plăţi aferente sprijinului financiar acordat producătorilor

minister-1
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va începe, din 27 februarie, efectuarea unor plăţi aferente sprijinului financiar acordat producătorilor, ca urmare a promulgării, joi, a Legii bugetului de stat pe 2013, informează MADR printr-un comunicat.

Astfel, de miercurea aceasta, vor fi efectuate plăţile naţionale complementare directe în sectorul vegetal pentru cererile depuse în anul 2012, plăţile naţionale complementare directe în sectorul zootehnic pentru cererile depuse în anul 2012 şi plăţile pentru ajutorul de minimis pentru fermierii afectaţi de secetă.
De asemenea, în perioada imediat următoare, Ministerul Agriculturii va transmite pe circuitul de avizare actele normative elaborate în baza Legii bugetului, necesare efectuării plăţilor în ce priveşte schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură (activităţi ale trimestrului IV 2012), plata primelor de asigurare, ajutorul pentru ameliorarea raselor de animale.
Reprezentanţii MADR estimează că, începând cu prima săptămână a lunii martie, sprijinul acordat în baza acestor acte normative va fi virat în conturile fermierilor.
“Plăţile care urmează a fi efectuate ca urmare a promulgării Legii bugetului se alătură efortului pe care Ministerul Agriculturii l-a realizat, începând cu luna ianuarie 2013, prin acordarea sprijinului aferent măsurilor de investiţii şi plăţilor compensatorii pentru zone defavorizate şi agro-mediu din cadrul PNDR”, se menţionează în comunicat.
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, joi, Legea bugetului de stat pe anul 2013, dar şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus