Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

APIA plăteşte ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor pentru cererile aferente serviciilor din mai

blogEntryTopperAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează, începând de joi, plăţile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai a anului 2020, informează instituţia.

Suma totală autorizată la plată este de 1,224 milioane de lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 25 de solicitanţi care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.
O schemă de ajutor de stat, în valoare de peste 54 milioane de lei, destinată sectorului creşterii animalelor pentru anul 2020, a fost aprobată de Guvern în luna aprilie a acestui an.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii de la momentul respectiv, din suma totală alocată şi care se acordă sub forma serviciilor subvenţionate, prestate de societăţile de ameliorare recunoscute de autoritatea competentă a statului, respectiv Agenţia Naţională pentru Zootehnie, o sumă de 25,012 milioane de lei este pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 29,036 milioane de lei pentru speciile de ovine şi caprine.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus