Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

AFIR: Consultare publică pe ghidul privind finanţarea tinerilor fermieri prin PNDR 2020, până la 14 martie

blogEntryTopperAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru submăsura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tânărului fermier" din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, perioada de consultare publică fiind de 10 zile calendaristice, respectiv până la 14 martie 2020, a anunţat, miercuri, AFIR.

Sprijinul public acordat prin intermediul submăsurii (sM) 6.1 este 100% nerambursabil şi este în valoare de maximum 50.000 de euro.
De asemenea, sprijinul se acordă în baza unui plan de afaceri, sub formă de primă în două tranşe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăşi trei ani sau cinci ani pentru exploataţiile pomicole.
"Solicitanţii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin această linie de finanţare sunt tinerii fermieri, în conformitate cu definiţia prevăzută la art. 2 din R(UE) nr.1305/2013, care se instalează ca unici şefi al exploataţiei agricole şi persoanele juridice cu mai mulţi acţionari, unde un tânăr fermier se instalează şi exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce priveşte deciziile referitoare la gestionare, la beneficii şi la riscurile financiare legate de exploataţie", precizează AFIR.
Pentru a fi eligibilă, exploataţia trebuie să îndeplinească cel puţin următoarele condiţii: să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 12.000 - 50.000 SO, să fie înregistrată ca microîntreprindere sau întreprindere mică şi să fie înregistrată în Registrul Unic de Identificare - APIA, în Registrul agricol şi/sau în Registrul exploataţiilor - ANSVSA.
Toţi cei interesaţi pot să transmită propuneri sau observaţii pe adresa de e-mail consultare@afir.info până la data menşionată.
Ghidul poate fi consultat pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea Transparenţă decizională.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus