Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Şapte bănci au semnat convenţii care ieftinesc creditul agricol

roni-1
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anunţat că Fondul de Garantare a Creditului Rural a semnat acorduri cu şapte bănci comerciale, lucru care determină o creditare avantajoasă la achiziţionarea unui teren agricol.

"Fondul de Garantare a Creditului Rural a semnat acorduri, convenţii de lucru cu mai multe bănci: CEC, Banca Transilvania, OTP Bank, Pro Credit Bank, Intesa Bank, Libra Bank, Banca Italo Romena (...). Odată cu existenţa acestor convenţii, orice cetăţean, înainte şi după 1 ianuarie 2014, poate să acceseze un credit cu o dobândă mult mai bună, în condiţii avantajoase, doar cu un avans de 10 %, statul venind să sprijine achiziţionarea de terenuri agricole", a anunţat Daniel Constantin.

Potrivit ministrului Agriculturii, semnarea acestor convenţii a fost posibilă după ce a devenit lege Ordonanţa de urgenţă 43/2013 potrivit căreia o persoană care dorea să cumpere un teren prin credit, "trebuia să vină cu un avans de 10%, jumătate din diferenţă fiind garantată de către stat iar jumătate prin terenul respectiv".


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus