Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Comisarul european Dacian Cioloş susţine o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene în România

ciolos-3
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va susţine, miercuri, o conferinţă de presă, la Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Oficialul european se află de două zile într-o vizită în România, prilej cu care a avut întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, cu vice prim-ministrul Liviu Dragnea şi cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
Comisarul Cioloş a declarat, luni, la finalul întâlnirii avute cu ministrul Agriculturii, că România trebuie să ia măsuri pentru accelerarea execuţiei unor proiecte pe dezvoltare rurală pentru a evita dezangajarea de fonduri în 2014.
“Am discutat absorbţia fondurilor pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. În perioada bugetară actuală, lucrurile deocamdată merg bine, însă, se va ajunge şi aici la un vârf de plată spre sfârşitul anului acesta şi anul viitor. Pentru a evita dezangajările de fonduri, este nevoie de măsuri pentru a accelera execuţia unor proiecte pentru anul viitor. Deocamdată, nu există acest risc”, a afirmat comisarul european.

Acesta a precizat că, în luna martie, vor mai avea loc întâlniri pe marginea reformei Politicii Agricole Comune, la care vor participa şi producătorii agricoli pentru discuţii concrete pe specificul României.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus