Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Giurgiu: O bursă de legume transfrontalieră s-ar putea înfiinţa în urma unui proiect european


O bursă de legume transfrontalieră s-ar putea înfiinţa în Euroregiunea Giurgiu-Ruse în urma finalizării unui proiect transfrontalier privind operaţiuni ecologice transfrontaliere pentru o zonă integrată de afaceri.

“Avem mulţi parteneri români şi bulgari în acest proiect de la reprezentanţi ai administraţiei publice locale, la profesori universitari, fermieri şi specialişti în agricultură, iar prin acest proiect început în iulie 2011 ne propunem să asigurăm sprijinul pentru cooperarea transfrontalieră şi promovarea produselor locale şi creşterea potenţialului investiţional al regiunii Giurgiu-Ruse în vederea creării unei imagini pozitive a regiunii şi reducerii dezavantajelor”, a declarat la conferinţa de final a proiectului Eco Biz, managerul de proiect, Despina Oprea.

Potrivit directorului executiv al Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva, proiectul este deosebit de important pentru regiune.
"Punctul de plecare de aici pentru dezvoltare este agricultura şi, de aceea, pe lângă multele relaţii create între fermierii şi oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Dunării dorim să creăm o bursă de legume transfrontalieră”, a declarat şi directorul executiv al Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva.
La eveniment a fost prezentă şi o delegaţie din Bulgaria formată din specialişti de la Universitatea Anghel Kancev din Ruse, Bulgaria, de la Centrul de Sprijin în Afaceri pentru IMM-uri din Ruse, Bulgaria, şi specialişti în domeniul administraţiei publice locale şi agricultură din Giurgiu şi Ruse, Bulgaria.

Proiectul are o valoare de 1,4 milioane de euro, din care aproape 1,2 milioane de euro valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar diferenţa cofinanţare de la bugetul României şi al Bulgariei.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus