Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Expozanţi din 15 ţări la cea de-a VII-a ediţie a "Sărbătorii Mierii" de la Blaj

miere-2
Peste 150 de expozanţi din 15 ţări, inclusiv din Asia, participă, joi şi vineri, la "Sărbătoarea Mierii" de la Blaj, târg apicol ajuns la cea de-a VII-a ediţie şi despre care organizatorii susţin că este cel mai mare din România.

În creştere uşoară faţă de ediţia precedentă, la târg, la care sunt aşteptaţi mii de vizitatori, şi-au anunţat participarea, pe lângă expozanţi români, comercianţi de produse apicole şi de utilaje din Bulgaria, China, Croaţia, Germania, Grecia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Pakistan, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania şi Turcia, au anunţat organizatorii.
În premieră, târgul apicol se va desfăşura în Piaţa 1848, în centrul istoric şi administrativ al oraşului Blaj. Organizatorii au dorit astfel să reînvie o mai veche tradiţie locală, aceea de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.
Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, la care se estimează o participare de aproximativ 5.000 de persoane în cele două zile ale târgului, traficul rutier a fost restricţionat încă de miercuri dimineaţă în Piaţa 1848 şi pe alte patru străzi, până vineri după-amiază.
Cele peste 150 de firme expozante vor prezenta la standuri produse apicole - miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste, echipamente şi utilaje apicole. Vor avea loc, de asemenea, degustări de vinuri şi de produse tradiţionale şi o tombolă cu premii pentru cumpărători.
Ca şi la ediţiile precedente va avea loc o sesiune de comunicări şi dezbateri pe teme de interes pentru domeniul apicol, în prezenţa unor invitaţi de la Ministerul agriculturii, APIA, ANSVSA.
Tot în cadrul "Sărbătorii Mierii", majoretele de la Şcoala Generală "Toma Cocişiu" Blaj vor prezenta "Dansul Apicultorului", iar grupurile de copii Allegrino şi Miniton vor susţine un mic moment artistic. Joi seară, este programat un concert susţinut de DJ Project & Adela Popescu, LevelUp, All 4 Music, Emanuel Cîrstea şi The Puzzles.
Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, "Sărbătoarea Mierii" se înscrie în strategia de promovare a oraşului, dar are în plus ca bonus şi o utilitate publică directă, atât pentru clienţii industriei mierii, dar şi pentru apicultori.
Organizatorii manifestării sunt Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Apidava.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus