Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Apicultorii vâlceni doresc să înregistreze brandul "Mierea de Vâlcea"

miere-1
Apicultorii vâlceni au început demersurile pentru a înregistra brandul "Mierea de Vâlcea", sub care să fie comercializate toate produsele lor, a declarat vineri reprezentantul asociaţiei vâlcene a apicultorilor, Ion Tănăsoiu.

"Facem demersuri ca mierea obţinută de apicultorii vâlceni să poată fi comercializată sub un singur brand, 'Mierea de Vâlcea'. Avem în mod special o miere de salcâm foarte bună, pentru că avem o structură a terenului specială, dar şi celelalte sortimente sunt foarte bune. Va fi o măsură ce va ajuta toţi apicultorii vâlceni. Judeţul Vâlcea are familii de albine şi producţie de miere cât 4 judeţe la un loc, iar această clasificare va permite tuturor apicultorilor vâlceni să îşi vândă mierea sub marca înregistrată Miere de Vâlcea. Suntem judeţul apicol al României cu cel mai mare număr de familii de albine", a precizat Tănăsoiu.
Acesta a spus că apicultorii vâlceni au început demersuri pentru înscrierea mierii ca produs tradiţional românesc certificat cu Indicaţie Geografică Protejată, la fel cum este magiunul de Topoloveni.
Certificările calitative numeroase, participările multiple la târgurile naţionale şi internaţionale concretizate în premii fiind motive suficiente pentru a da naştere acestui brand românesc.

Judeţul Vâlcea se situează în fruntea clasamentului la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de apicultori - aproximativ 2000 - care dau o producţie însemnată cantitativ de miere.
Bazinele melifere din Vâlcea sunt Horezu, Tomşani, Păuşeşti, Costeşti, Olăneşti, Budeşti.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus