Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Din 2014, se schimbă modalitatea de acordare a subvenţiei agricole

teren-4
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat vineri, la Brăila, că, începând de anul viitor, se schimbă modalitatea în care se acordă subvenţia pe suprafaţă, plata făcându-se în funcţie de terenul agricol deţinut de fiecare solicitant în parte.

“Vor fi plăţi directe pe mai multe categorii. Cei care sunt în categoria 1-5 hectare vor avea o plată mai mică pe suprafaţă, faţă de cei care sunt în categoria 5-30 de hectare. Cei care au peste 30 de hectare vor avea aceeaşi plată cu cei care sunt în categoria 1-5 hectare”, a declarat Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a explicat că cea mai importantă categorie va fi cea a fermierilor cu 5-30 de hectare, tocmai de aceea agricultorii din categoria 1-5 hectare vor fi plătiţi mai puţin, pentru a fi convinşi să se asocieze şi să îşi comaseze terenurile.
“Pe de o parte luăm de la fermierii mari un anumit procent, 7,5% din suma totală, pe care îl distribuim către această categorie, pe care noi o considerăm importantă. La cei mici, între 1-5 hectare, dăm tot aşa, o parte mai mică, pentru a-i convinge şi pe aceştia să se asocieze. E o primă schimbare fundamentală, prin care dăm şansa celor care sunt în mediul rural să se asocieze şi în felul acesta să aibă acces la o sumă de subvenţie mai mare începând de anul viitor”, a precizat Constantin.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus