Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Dacian Cioloş: România ar putea pierde fonduri europene din 2014 dacă nu creşte nivelul plăţilor

ciolos-4
România s-ar putea confrunta cu riscul dezangajării sau pierderii de fonduri europene pentru dezvoltarea rurală în 2014 sau peste doi ani, dacă nu menţine un ritm accelerat al execuţiei proiectelor şi efectuării plăţilor, a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, miercuri, la o conferinţă de presă.

“În privinţa dezvoltării rurale, România este la coadă, dar nu există riscul dezangajării sau pierderii de fonduri. Ar putea exista acest risc anul viitor sau peste doi ani, dacă nu se menţine un ritm accelerat de plată. Gradul de angajare este bun, se merge mai încet pe execuţia proiectelor”, a afirmat Dacian Cioloş.
Oficialul a adăugat că absorbţia fondurilor în sectorul plăţilor directe a ajuns a un nivel de aproape 100%, în timp ce pentru dezvoltare rurală nivelul este de 38%, fără avans.
“Pentru plăţile directe, absorbţia este de aproape 100%. Este vorba de câteva procente, pierderi tehnice. Pentru dezvoltare rurală, absorbţia pentru România este în jur de 44% faţă de alocarea bugetară, iar fără avans ar fi de 38%”, a menţionat Cioloş.
Acesta a precizat că pentru fondurile structurale speră ca gradul absorbţiei să fie mai ridicat de 50%.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus