Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Teleorman: Peste 22.000 de cereri sunt aşteptate la APIA pentru sprijinul pe suprafaţa agricolă

teren-2
Aproximativ 22.000 de cereri sunt aşteptate din partea fermierilor din judeţul Teleorman la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru ajutorul financiar acordat pe suprafaţă din fonduri de la Uniunea Europeană şi din bugetul naţional.

Şeful APIA Teleorman, Eduard Coman, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că numărul solicitărilor pentru o astfel de formă de sprijin a producătorilor agricoli a scăzut continuu din anul 2007, de la 39.000, ca urmare a procesului de comasare a terenurilor.
În anul trecut suprafaţa pentru care s-a autorizat plata sprijinului financiar a fost de aproape 430.000 de hectare, valoarea totală a subvenţiilor de acest fel depăşind 162 de milioane de lei.
Potrivit sursei citate, subvenţia acordată agricultorilor a fost de 140,20 de euro, din care 53,88 de euro s-au plătit în ultima parte din 2012, diferenţa urmând a fi achitată începând cu luna martie a acestui an,
Pentru 2013 depunerea cererilor la cele cinci centre locale APIA din Teleorman, Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle, se face în perioada 1 martie - 15 mai, alte solicitări fiind acceptate în intervalul 16 mai - 10 iunie, dar cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Cererile fermierilor pentru subvenţiile pe suprafaţa agricolă se fac în sistemul electronic IPA Online, alături de o declaraţie pe propria răspundere privind datele de identificare şi angajamentele asumate.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus