Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Mehedinţi: Aproximativ 99% dintre fermieri au primit sprijin pentru suprafeţele de teren agricol deţinute

teren-4
Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Mehedinţi a achitat începând cu 16 octombrie avansul de 50% din plăţile pe suprafaţă acordate din bani europeni, respectiv 61 euro/hectar, a declarat directorul instituţiei, Loredana Mihaela Gherasimescu.

Potrivit sursei citate, aproximativ 99% dintre cei 31.742 fermieri au primit din fonduri europene peste 11 milioane de euro, urmând ca după 1 decembrie să primească diferenţa până la 160 euro/hectar pentru suprafeţele deţinute.
“Conform statisticilor, în judeţul Mehedinţi avem în evidenţă 60.696 hectare la marii fermieri, iar 124.412 hectare la micii fermieri. Plăţile vor fi achitate integral până în luna martie a anului 2014”, a precizat Gherasimescu.
În context, şefa APIA Mehedinţi a mai arătat că subvenţiile pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus