Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Gorj: Peste 1.000 de persoane trebuie să returneze subvenţiile încasate ilegal de la APIA

roni-1
Peste 1.000 de fermieri gorjeni trebuie să restituie Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj sumele încasate ilegal prin subvenţii, a precizat, joi, directorul instituţiei, Constantin Negrea.

În urma controalelor efectuate de reprezentanţii APIA Gorj, au fost întocmite aproximativ 1.800 de procese verbale de constatare a neregulilor din sistem.
Conform directorului APIA Gorj, s-a constatat că o serie de parcele agricole pentru care fermierii au solicitat şi au primit plăţi pe suprafaţă s-au transformat în suprafeţe neagricole.
"APIA Gorj a întocmit 1.806 procese verbale de constatare a neregulilor şi de recuperare a creanţelor bugetare în valoare de aproximativ 7,4 milioane de lei. Sumele respective nu se referă doar la campania 2012, ci la întreaga perioadă 2008-2012, pentru o serie de nereguli referitoare la nerespectarea angajamentelor în această perioadă, este vorba de unele nereguli constate prin efectuarea de controale grafice şi prin teledetecţie şi actualizarea unor locuri fizice, respectiv au fost actualizate peste 6.000 de locuri dintr-un număr de 49.000 de locuri cu care noi operăm", a menţionat Constantin Negrea.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus