Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

MADR are pentru 2014 un buget total de 19,41 miliarde lei

minister-1
Proiectul bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014 este în sumă totala de 19,41 miliarde lei, reprezentând 2,94% din PIB, potrivit datelor prezentate joi, într-o conferinţă de presă, de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ministrul a spus că bugetul de stat alocat MADR arată o creştere de la 5,5 miliarde lei, la 5,8 miliarde lei în anul 2014. Principala majorare de care beneficiază Ministerul Agriculturii este la capitolul de cofinanţare.
Potrivit proiectului de buget, cheltuielile de personal vor fi de 350,015 milioane lei, reprezentând cheltuielile de natură salarială ale unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat. Pentru bunuri şi servicii au fost alocaţi 116 milioane lei, reprezentând cheltuieli de întreţinere şi funcţionare ale tuturor unităţilor subordonate MADR, dar şi cheltuieli vizând acţiuni specifice ale APIA, Sistemului National Antigrindină. Cheltuielile de capital vor fi de 42 milioane lei - reprezentând cheltuieli cu dotare, modernizarea instituţiilor publice finanţate integral de la bugetul de stat, precum şi cheltuieli pentru dezvoltarea şi crearea unor sisteme informatice integrate la nivelul APIA şi MADR administraţie centrală.
Pentru ajutoare de stat acordate producătorilor agricoli, MADR are la dispoziţie în 2014 peste 2,36 miliarde lei.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus