Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Cluj: Zeci de milioane de lei pentru sistemul de irigaţii din zona Arieş

irigatii-2
Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Cluj (ANIF) pregăteşte reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de bază pentru irigaţii din raza a zece localităţi din judeţ.

Potrivit unui comunicat transmis luni de PC Cluj, proiectul, iniţiat de directorul ANIF Cluj, Iulia Ana Bozdog, este în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei şi aşteaptă aprobarea de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
'Investiţia propusă ar reduce pierderile de apă, iar producţia agricolă ar creşte enorm, deoarece terenurile vizate se încadrează în clasa I de fertilitate', a menţionat, în comunicat, Iulia Ana Bozdog, membră a Partidului Conservator.
În comunicat se mai arată că sistemul de irigaţii se află amplasat pe valea râului Arieş şi că prin reabilitare şi modernizare ar putea deveni un proiect pilot pentru Ministerul Agriculturii şi ar putea ajuta circa 100.000 de persoane.
'Iulia Ana Bozdog, directoarea ANIF Cluj şi iniţiatoarea proiectului, are în vedere pe lângă o producţie agricolă importantă şi obţinerea a noi locuri de muncă prin angajarea de personal calificat pe toată durata reabilitării sistemului de irigaţii. De altfel, după numeroase întâlniri cu fermierii din cadrul Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii, s-a decis ca fiind urgent şi necesar în primă fază achiziţionarea a două motoare, pentru a se putea da drumul la apă pe canal. Costul acestora se ridică la valoarea de aproximativ 300.000 de euro, bani care vor fi alocaţi de Ministerul Agriculturii", se menţionează în comunicatul PC Cluj.

Potrivit acestuia, modernizarea sistemului de irigaţii va relansa producţia agricolă odată cu atestarea produselor bio-ecologice. Altfel spus, se doreşte ca în proporţie de 90%, producţia să fie atestată pentru a putea fi folosită organizat, în colaborarea cu anumite fabrici, pentru prelucrarea produselor', se menţionează în comunicatul PC Cluj.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus