Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Gorj: APIA are de recuperat 5,5 milioane de lei reprezentând subvenţii ilegale

teren-4
Peste două mii de procese verbale au fost întocmite de către reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în agricultură (APIA) Gorj fermierilor din judeţ după ce controalele efectuate au scos la iveală nereguli în încasarea subvenţiilor pentru plăţile de suprafaţă. Directorul APIA Gorj, Constantin Negrea, a declarat marţi că pentru cele 2.058 de procese verbale întocmite fermierilor trebuie să se recupereze suma de 5,5 milioane lei, aproximativ 2% din totalul plăţilor efectuate pentru suprafaţă.

"Anul trecut am plătit aproximativ 128 de milioane lei pentru plăţile pentru suprafaţă, dar am întocmit 2.058 de procese verbale aferente perioadei 2007-1013 deoarece neregula a fost constatată în cadrul unei campanii, dar fermierul respectiv se poate să fi fost cuprins în mai multe campanii. Neregula descoperită într-un an se repercutează şi asupra celorlalte campanii până reuşim să recuperăm toată suma datorată de fermieri. Suma aferentă celor peste două mii de procese verbale este de 5,5 milioane şi încercăm să o recuperăm de la fermieri în perioada următoare", a spus Cohstantin Negrea.

Directorul APIA Gorj a mai spus că banii respectivi se recuperează pe trei căi - voluntară, prin compensare şi cu ajutorul Agenţiei de Administrare Fiscală.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus