Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Olt: Suprafaţa irigată în judeţ poate ajunge până la 23.000 de hectare

irigatii-1 copy
Filiala Olt a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a încheiat până acum contracte pentru irigaţii pe o suprafaţă de aproximativ 23.000 de hectare, însă şeful ANIF Olt, Dan Vruse, afirmă că nu se va iriga întreaga suprafaţă de teren agricol pentru care sunt încheiate contracte.

Vruse a declarat marţi că în prezent sunt irigate 50 de hectare de culturi agricole în zona Corabia şi a menţionat că suprafaţa agricolă irigată va creşte din luna iunie şi va ajunge la 8.000 de hectare. Aceste suprafeţe care urmează să beneficieze de irigaţii sunt situate tot în zona Corabia.
"Deocamdată sunt irigate 50 de hectare de terenuri agricole, situate în zona Corabia. În scurt timp, se va mări suprafaţa irigată, până la 8.000 de hectare. Contracte pentru irigaţii sunt pentru o suprafaţă de 23.000 de hectare, dar nu se va iriga această suprafaţă", a spus Dan Vruse.
Acesta a explicat motivele pentru care nu va fi irigată toată suprafaţa pentru care au fost încheiate contracte, arătând că fermierii nu au fonduri pentru a suporta costurile şi infrastructura de irigaţii are nevoie de unele reparaţii.

Chiar şi cu numai 8.000 de hectare de teren agricol irigate, suprafaţa unde vor funcţiona sistemele de irigaţii anul acesta este de mult mai mare decât în 2012, când au fost irigate doar orezăriile din zona Drăgăneşti, adică o suprafaţă de aproximativ 1.000 de hectare. Anul acesta la Drăgăneşti s-a mai cultivat orez pe numai 10 hectare şi respectiva cultură va începe să fie udată de săptămâna viitoare.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus