Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

ING Bank România a acordat credite în valoare de circa 165 de milioane euro pe segmentul agribusiness

blogEntryTopperING Bank România a acordat până în prezent credite în valoare de circa 165 de milioane euro pe segmentul agribusiness, reprezentând o cotă de piaţă pe segmentul finanţărilor în agribusiness de 4,5-5%, a declarat vineri Marius Gavrea, Business Strategy Lead - Agri în cadrul ING Bank România.

"Portofoliul total de credite acordate în agricultură de ING Bank România se ridică la circa 165 milioane euro, reprezentând o cotă de piaţă pe segmentul finanţărilor în agribusiness de 4,5-5%. Din 2015 trendul a fost pozitiv. Am reuşit să aducem clienţi noi, să creştem. Dacă ne-am ales un client mai mare, ne focusăm să vedem ce soluţie găsim. Dacă ne planificăm ceva să finanţăm, reuşim. După două, trei campanii agricole cu producţii foarte bune, fermierii sunt mai dornici de investiţii şi, atunci, sunt puţin mai curajosi. Ei încep sa se capitalizeze, devin mai curajoşi şi atunci vin ei spre bancă să aplice pentru credite pentru investiţii. De circa 5 ani avem ani buni în agricultură. Din 2012 nu am mai avut o problemă severă în agricultură", a spus reprezentantul ING Bank România.
El a precizat că peste 80% dintre clienţii fermieri ai ING Bank România sunt analizaţi şi aprobaţi pe un flux automatizat, creditele acordându-se printr-o procedură simplificată, cu un timp de răspuns foarte scurt.
"Venim în sprijinul fermierilor pentru a avea acces uşor şi rapid la credite, digitalizarea reprezentând una dintre principalele direcţii ale ING Bank România. Credem de asemenea că digitalizarea fermei este şi ea foarte importantă. Printre beneficiile digitalizării fermierilor se numără: valorificarea mai bună a condiţiilor de mediu şi sol, precum şi creşterea randamentului pe hectar în mod sustenabil, optimizarea costurilor de producţie. De asemenea, fermierii îşi creează baze de date cu informaţii financiar-economice precise, astfel facilitează luarea deciziei în fermă pe date statistice", a menţionat Marius Gavrea.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus