Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Banca Italo Romena alocă un plafon de 20 de milioane de euro pentru sectorul agricol

euro1
Banca Italo Romena a alocat un plafon de 20 de milioane de euro pentru sectorul agricol, cu scopul susţinerii produselor de creditare pe termen scurt şi mediu, în cadrul contractelor semnate cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), au anunţat reprezentanţi ai băncii, într-un comunicat remis miercuri.

În cadrul colaborării cu APIA, banca a încheiat două convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente, destinate beneficiarilor măsurilor de dezvoltare rurală incluse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi PNDC (Plăţi Naţionale Directe Complementare).
Banca prefinanţează subvenţiile APIA pentru categoriile de clienţi eligibili. Finanţările sunt acordate în lei, acoperind până la 80% din suma calculată pe baza certificatului eliberat de către APIA, la care se pot adăuga Linia de credit pentru sectorul agricol, Creditul agricol sezonier şi Creditul pentru investiţii în sectorul agricol.
"Sectorul agricol este un sector important pentru dezvoltarea României, având un potenţial de dezvoltare ridicat şi, în acelaşi timp, o mare nevoie de finanţare. Colaborarea cu instituţii cheie din sectorul agricol a venit aşadar în mod firesc, permiţându-ne să le oferim persoanelor interesate cele mai bune soluţii de finanţare”, a arătat Roberto Broggini, directorul comercial al Băncii Italo Romena.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 şi reprezintă primul joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus