Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Hunedoara: Crescătorii de albine îşi pot ridica sumele cuvenite prin programul naţional apicol

albina-1
Crescătorii de albine din judeţul Hunedoara, care au depus cereri de sprijin financiar prin programul naţional apicol, derulat de APIA, îşi pot ridica banii cuveniţi pentru acest an, suma totală ajungând la 118.000 de lei.

“Banii se pot ridica de la sediul Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) Hunedoara. În baza programului naţional de sprijin apicol au fost decontate sumele cheltuite pentru medicamentele folosite la combaterea varozei, cele pentru biostimulatori, pentru lăzi de stupi şi mătci selecţionate”, a declarat miercuri preşedintele ACA Hunedoara, Iosif Korb.
Deconturile trebuie făcute până la sfârşitul acestei săptămâni.
Reprezentantul apicultorilor hunedoreni a spus că stuparii pot să-şi pregătească deja dosarele pentru următoarea sesiune de finanţare, aferentă anului 2014.
O persoană care doreşte să beneficieze de acest sprijin financiar trebuie să dispună de mai multe documente, între care o adeverintă de la primărie din care să reiasă numărul de stupi, identificarea acestora şi o copie după diploma de apicultor.
Ajutorul financiar nu va fi acordat în lipsa unui tratament aplicat stupului.

În judeţul Hunedoara sunt peste o mie de apicultori, dar numai 10% dintre aceştia au depus cereri de sprijin pentru anul în curs.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus