Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Elena Udrea susţine finalizarea canalului Dunăre-Bucureşti cu fonduri europene

canal1
Deputatul PDL Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale, a declarat vineri, la Bistriţa, că susţine iniţiativa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a atrage fonduri europene pentru finalizarea proiectului canalului Dunăre-Bucureşti.

"Am susţinut mult acest proiect, sigur că el nu se putea finaliza din banii de la buget, era evaluat la un moment dat la vreo 500 de milioane de euro. (...) Cred că este o mare investiţie pentru România, un proiect de dezvoltare regională, pentru că nu este legat numai de transport, ci şi de comerţ, agricultură şi turism. Ar fi bine să se poată finanţa din fonduri europene în viitorul buget european, cu atât mai mult cu cât, uitaţi, noi nu suntem în stare să atragem banii europeni pe care îi avem acum. La 10% absorbţie, pierdem multe miliarde de euro care ar putea eventual să vină pentru finalizarea acestui proiect. Susţin finalizarea canalului Dunăre-Bucureşti", a spus Udrea.
Deputatul PDL a reproşat Guvernului că nu informează pentru ce vor veni banii europeni către România în exerciţiul bugetar 2014-2020, spunând că marile proiecte de investiţii ale ţării ar putea avea şanse prin accesarea acestor fonduri.
"Resimt lipsa acestei informaţii către societate, către opoziţie, pentru ce vor veni bani europeni în România din 2014 încolo. Actualul Guvern nu ne spune nimic. Pentru că ar fi o idee ca marile proiecte de dezvoltare naţională, cum este acest canal, cum este canalul Siret-Bărăgan, atât de necesar agriculturii din Moldova, să se facă din fonduri europene", a mai declarat Udrea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat recent la Bruxelles, la o reuniune cu primari din 20 de capitale europene, că proiectul canalului Dunăre-Bucureşti se află printre priorităţile sale în atragerea de fonduri europene.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus