Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Teleorman: Floarea soarelui şi porumbul deţin ponderea culturilor de primăvară

floarea-soarelui-1
Floarea soarelui ocupă cea mai mare suprafaţă între culturile de primăvară înfiinţate în judeţul Teleorman, cu aproximativ 87.000 de hectare.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, Stelian Găină, a declarat marţi că şi porumbul a fost însămânţat pe circa 80.000 de hectare.
Potrivit Stelian Găină, "preţurile bune obţinute în anul trecut la valorificarea florii soarelui şi porumbului au menţinut interesul pentru cultivarea lor pe mari suprafeţe din Câmpia Teleormanului".
În judeţ semănatul din campania de primăvară s-a încheiat, în totalul pe aproape 204.000 de hectare regăsindu-se şi alte culturi cum ar fi ovăzul, orzoaica, mazărea, soia, cartofii, legumele, plantele de nutreţ sau tutunul, dar pe suprafeţe mult mai mici.

"Perioada care urmează devine hotărâtoare atât pentru evoluţia culturilor însămânţate în această primăvară, cât şi pentru cerealele păioase, care ocupă peste 200.000 de hectare, pe fondul deficitului de umiditate ploile constituind factorul hotărâtor ce poate duce la recolte bune", a precizat Stelian Găină.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus