Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

România a atras fonduri europene pentru industria laptelui în valoare de 42 milioane euro în perioada 2007-2013

lapte-4
România a atras fonduri europene pentru industria laptelui în valoare de 42 de milioane de euro, în perioada 2007-2013, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, aflat într-o vizită la fabrica Danone România din Bucureşti.

“România a atras fonduri europene pentru industria laptelui în perioada 2007-2013 în valoare de 42 de milioane de euro. Astăzi avem unităţi importante care satisfac consumul de pe piaţa internă, dar există, pe fondul creşterii consumului de lapte, loc suficient pentru a dezvolta ferme şi unităţi de procesare. Pentru ambele zone există fonduri europene pe care le vom pune la dispoziţia tuturor celor care vor fi interesaţi”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Totodată, ministrul Agriculturii a afirmat că viitorul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală va avea în vedere dezvoltarea nu doar a zonei de procesare, ci şi a celei de producţie, respectiv a fermelor, pe care se va pune accentul în perioada 2014-2020, ţinând cont de potenţialul pieţei româneşti în ceea ce priveşte consumul de lactate.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a efectuat o vizită la fabrica Danone România din Bucureşti, ocazie cu care a discutat cu Dieter Schulz, directorul general al Danone în regiunea Europa Centrală şi de Sud, despre istoricul de 15 ani al acestei companii în ţara noastră dar şi despre oportunităţile de dezvoltare pe care piaţa românească le poate oferi.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus