Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Plăţile prin Programul Operaţional pentru Pescuit ar putea fi deblocate până la 15 martie

acvacultura-1
Există premise ca până la data de 15 martie să fie deblocate de către Comisia Europeană (CE) plăţile prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), care au fost întrerupte în ianuarie 2012, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul român al agriculturii, Daniel Constantin.

“Există premise, în momentul de faţă, ca, până pe data de 15 martie, să se deblocheze plăţile. Aşa cum ştiţi, ele sunt încă în zona de întrerupere de plăţi, până la momentul în care se vor rezolva deficienţele. Din păcate, am avut multe deficienţe, activitatea noastră este intensă în special în relaţia cu Autoritatea de Audit”, a afirmat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă desfăşurată după Consiliul AGRIFISH al UE.
El a adăugat că, în prezent, autoritatea de audit “este mulţumită cu progresele care s-au făcut în autoritatea de management şi există astfel premisele ca până la 15 martie să ridicăm această sancţiune pentru România”.
Plăţile prin Programul Operaţional pentru Pescuit au fost întrerupte din 13 ianuarie 2012, din cauza unor erori şi nereguli în procesul de selecţie a proiectelor depuse, precum şi a unor deficienţe în separarea funcţiilor şi atribuţiilor din cadrul Autorităţii de Management.

România beneficiază, în actuala perioadă de programare, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finanţarea investiţiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării, din care 230,714 milioane euro reprezintă asistenţa UE prin Fondul European pentru Pescuit, iar diferenţa este asigurată din bugetul naţional.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus