Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Termenul de depunere a cererilor de către producătorii de lapte şi carne de ovine din zonele defavorizate, prelungit

oi-5
Guvernul a aprobat miercuri ca termenul de depunere a cererilor de către beneficiarii schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine în zonele defavorizate să fie prelungit până la 13 decembrie, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

"De asemenea, s-a aprobat o HG privind modificarea HG 786/2013, privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine în zonele defavorizate. Extindem termenul până la care se puteau depune cereri pentru cei care sunt în această situaţie până la data de 13 decembrie, având în vedere că este primul an în care acordăm acest ajutor", a declarat ministrul Agriculturii.
Daniel Constantin a reamintit, în context, că "dintr-un efectiv de 9,3 milioane de ovine vor beneficia de acest ajutor ovinele care sunt în zonele defavorizate într-un număr de 1,6 milioane".

"Sprijinul suplimentar va fi cam de 50% faţă de cei care sunt în afara zonelor defavorizate. Am vrut să dăm posibilitatea tuturor să aibă timp să depună aceste cereri", a mai declarat ministrul Agriculturii.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus