Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Corteva: INAZUMA® – Soluția completă pentru combaterea dăunătorilor din cultura de rapiță

blogEntryTopperDeși este o cultură profitabilă și o bună premergătoare pentru cerealele de toamnă, rapița este și o cultura sensibilă la condițiile climatice din toamnă, drept pentru care mai este numită si regina culturilor de câmp.

Pe lângă condițiile climatice din toamnă, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință această cultură, față de care trebuie acordată o atenție deosebită.

Compania Corteva Agriscience vă pune la dispoziție soluția completă pentru controlul celor mai importanți dăunători ai acestei culturi – insecticidul INAZUMA®.
Insecticidul Inazuma® este compus din două substantațe active:
- acetamiprid cu acțiune sistemică ce pătrunde rapid în plantă și este protejată de spălare, oferind astfel protecție de lungă durată împotriva insectelor cu aparat bucal de înțepat și supt;
- lambda cihalotrin- piretroid cu spectru larg de combatere, efect șoc și activitate reziduală.

Ambele componente fac ca insecticidul INAZUMA® să ofere siguranța atât de mult dorită de cultivatorii de rapiță.
Când vine vorba de controlul dăunatorilor din cultura de rapiță, precum Gândacul lucios al rapiţei (Meligethes aeneus), Gărgăriţa tulpinilor (Ceuthorhynchus spp.), Afide (Aphis spp.), Viespea rapiţei (Athalia rosae) și Puricele rapiţei (Psylliodes chrysocephala) INAZUMA® este solutia perfectă, fiind singura opțiune gata formulată la ora actuală ce are o acțiune și sistemică și de contact.

Insecticidul INAZUMA® poate fi aplicat la rapiță, cu o cadență de 14 zile între tratamente și doze adaptate de 0,125-0,2 kg/ha pentru Afide, Viespea rapiței și Puricele rapitei. Pentru Gărgărița tulpinilor și Gândacul lucios al rapiței dozele de aplicare sunt cuprinse între 0.15 - 0.2 kg/ha în funcție de presiunea de atac.
Se recomandă ca tratamentul de primăvară împotriva Gândacului lucios al rapiţei (Meligethes aeneus), Gărgăriţa tulpinilor (Ceuthorhynchus spp.), Afide (Aphis spp.), să fie făcut în perioada de instalare a dăunătorilor în cultură, în baza urmăririi atente a numărului de pupe dar nu mai târziu de stadiul fenologic: buton verde BBCH 51.
Atenție: Nu se aplică în perioada înfloritului!!!

Adrian Ionescu
Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides, Biologicals & SAT Romania & Moldova

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus