Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Procesul de regionalizare, discutat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea cu comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş

teren-4
Procesul de regionalizare a fost principalul subiect dezbătut în cadrul întrevederii dintre viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloş.

Potrivit unui comunicat al MDRAP remis marţi, vicepremierul Dragnea şi-a exprimat aprecierea faţă de expertiza comisarului european şi a menţionat că a ţinut să aibă această întâlnire întrucât este necesar să se realizeze analize clare şi studii de impact, care să arate modul optim în care se poate realiza regionalizarea.
"Ministrul Dragnea a reiterat intenţia ca până la sfârşitul anului 2013 fiecare regiune să beneficieze de structuri de conducere cu mandat de trei ani, în prima fază, urmând ca în anul 2016 conducerile regiunilor să fie alese odată cu autorităţile publice locale", precizează comunicatul.
La rândul său, comisarul european s-a arătat interesat de abordarea autorităţilor de la Bucureşti privind procesul de regionalizare şi descentralizare, dar şi de modul şi calendarul în care se vor desfăşura acestea.

"Dacian Cioloş a subliniat că România trebuie să analizeze foarte bine obiectivele pe care vrea să le atingă şi că este important ca Bruxelles-ul sa fie informat pe măsura etapelor care sunt parcurse, pentru a şti exact stadiul proiectului şi pentru a preîntâmpina eventualele disfuncţionalităţi", mai arată documentul citat.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus