Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Brăila: Proiect de peste 20 de milioane de lei pentru dezvoltarea zonelor pescăreşti ale judeţului

pescar-1
Asociaţia Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a judeţului Brăila lansează “Strategia de dezvoltare locală integrată a zonei pescăreşti a judeţului Brăila”, proiect în valoare de peste 20 de milioane de lei, potrivit unei informări remise marţi de Consiliul Judeţean Brăila.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 în baza contractului semnat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit în calitate de Autoritate Contractantă.
Asistenţa financiară nerambursabilă alocată implementării Strategiei de dezvoltare locală integrată a zonei pescăreşti a judeţului Brăila este 16.472.107,58 lei, iar valoarea totală este de 20.444.714,32 lei.
Strategia de dezvoltare durabilă se implementează în zona pescărească a judeţului Brăila şi cuprinde ca arie eligibilă municipiul Brăila, cu cartierele Comorofca, Brăiliţa, Pisc, Centrul Istoric, zona Faleza Dunării, Călăraşi IV, Zona Liberă şi comunele Berteştii de Jos, Chiscani, Frecăţei, Gropeni, Măraşu, Măxineni, Siliştea, Stăncuţa, Tichileşti şi Vădeni.
Obiectivul general al strategiei este de a mobiliza potenţialul natural şi uman din teritoriu pentru a contribui la dezvoltarea economică şi socială durabilă a comunităţilor locale pescăreşti.

Priorităţile pentru dezvoltarea zonei pescăreşti a judeţului Brăila sunt creşterea competitivităţii şi atractivităţii economice a zonei, valorificarea durabilă a potenţialului local şi promovarea specificului zonei.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus