Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Victor Ponta: Agricultura va beneficia de investiţii de trei miliarde de euro în acest an

premierul-ponta-1
Agricultura va beneficia de investiţii de trei miliarde de euro în acest an iar 2,8 miliarde provin din fondurile europene, a anunţat joi premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă cu tema "Planul naţional de investiţii strategice şi creare de locuri de muncă".

"În agricultură, în 2013, prin plăţi directe şi complementare, România va introduce efectiv în piaţă 2,8 miliarde de euro din fonduri europene. Programul naţional pentru refacerea sistemului de irigaţii - domnul ministru m-a informat că deja sunt alocate 100 de milioane de euro. Platformele de colectare pentru legume şi fructe, investiţiile în ferme familiale, fondul mutual pentru susţinerea sectorului agricol - practic, în jur de trei miliarde de euro investiţi în acest an, poate chiar mai mult, în zona de agricultură. Repet, pe o gândire bună şi sănătoasă, încă de anul trecut şi pe sprijinul natural, anul acesta agricultura va produce probabil depăşirea acelei predicţii de 1,6% din creşterea anuală", a precizat primul-ministru, la Palatul Victoria.
Pe 30 aprilie, premierul Ponta a declarat că a consultat ultimele estimări ale Comisiei Europene, care sunt pozitive, anunţând o producţie mai semnificativă în agricultura României faţă de anul trecut.

"Am văzut ultimele estimări ale Comisiei Europene şi sunt pozitive. Asta înseamnă că o să avem venituri mai multe, producţie mai mare, venituri la buget mai multe, sperăm, şi e important, după ce anul trecut din cauza condiţiilor de vreme agricultura a fost o mare problemă pentru dezvoltarea României. (...) O să vă rog, împreună cu Ministerul de Finanţe, să fiţi tot timpul pro-activi în ceea ce ţine de plata subvenţiilor, de ajutoare, de tot ceea ce avem voie să acordăm conform reglementărilor europene", a afirmat primul-ministru în şedinţa de guvern de la acea dată.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus