Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

ANIF va aduce apa pe canalele de irigaţii şi va interveni în caz de inundaţii; măsurile au fost aprobate de Guvern

canal-apa-1
Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) va aduce apa pe canalele de irigaţii mai aproape de cerinţele producătorilor agricoli, în 2013, pentru prima dată în ultimii 10 ani şi va interveni în caz de inundaţii cu utilajele şi instalaţiile deţinute de ANIF, a anunţat, luni, Ministerul Agriculturii.

Aceste măsuri sunt prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr.82/2011, privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, care a fost aprobată în şedinţa de Guvern din data de 3 aprilie 2013.
"Pentru prima dată în ultimii 10 ani, ANIF va aduce apa mai aproape de cerinţele producătorilor agricoli, întrucât în sarcina sa revine activitatea de efectuare a probelor tehnologice a instalaţiilor şi a agregatelor de pompare precum şi de verificare a capacităţii de transport a canalelor la începutul sezonului de irigat. Sumele necesare se vor asigura din bugetul ANIF, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie", se arată în comunicatul MADR.
De asemenea, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare are sarcina de a preveni inundarea localităţilor, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare precum şi de a preveni accidentele la construcţiile hidrotehnice, scop în care se vor porni staţiile de desecare.
Sumele necesare pentru prevenirea inundării localităţilor, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare precum şi de prevenire accidentelor la construcţiile hidrotehnice vor fi stabilite de comisii comune formate din reprezentanţii Prefecturii, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi Agenţiei şi vor fi aprobate prin ordin comun MADR. - MAI.
Acestea se vor asigura din bugetul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Prin această modificare a legislaţiei, Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale răspunde solicitărilor autorităţilor locale şi ale producătorilor agricoli. Astfel, prin acest act normativ se permite intervenţia promptă a utilajelor şi instalaţiilor deţinute de ANIF în situaţii de urgenţă (inundaţii, secetă, etc.).


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus