Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

DEMO DAY: Demonstraţie de recoltat porumb!

blogEntryTopperDLG InterMarketing în asociere cu AGRITECHNICA a organizat, în ziua de 7 octombrie 2021, evenimentul în câmp DEMO DAY, pentru prezentarea tehnologiilor de ultimă generaţie destinate sectorului vegetal: tehnică de recoltat, tehnică de transport şi tehnică de depozitare. Demonstraţia s-a desfăşurat pe o solă cultivată cu porumb aparţinând Fermei BACIU din Chiciu, judeţul Călăraşi.
Peste 250 de participanţi au fost martori direcţi ai demonstraţiei în câmp, cărora li s-a alăturat publicul online, evenimentul fiind transmis live pe facebook şi pe Agro TV.

PARTENERII DEMO DAY
Partenerii DEMO DAY au fost APIMAR (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România şi FERMA BACIU.
Demonstraţia a fost organizată cu suportul LAPAR (Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România) iar parteneri tehnici au fost USAMV Cluj-Napoca şi Platforma AGRIM.
Evenimentul a putut fi urmărit şi live, pe facebook şi pe canalele puse la dispoziţie de AGRO TV, partener platformă media DEMO DAY.
Demonstraţiile au fost comentate de Conf.dr.ing. OVIDIU RANTA de la USAMV Cluj-Napoca, expert DLG InterMarketing.

DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ ŞI TEHNOLOGIE ÎN CÂMP
CORINA MAREŞ, Managing Partner DLG InterMarketing: "Evenimentul DEMO DAY se înscrie într-un calendar internaţional foarte important pentru lumea agricolă. Ne referim la AGRITECHNICA ON TOUR. Anul acesta, România are onoarea, alături de alte nouă ţări să fie ţară parteneră a celui mai mare târg de maşini agricole din lume, AGRITECHNICA. Din cauza situaţiei pandemice actuale, expoziţia a fost reprogramată pentru anul viitor şi se va desfăşura în perioada 27 februarie - 5 martie 2022. Vom derula în perioada următoare o campanie continuă de promovare a târgului de la Hanovra, pentru a aduce în atenţia d-voastră ceea ce se va întâmpla la Agritechnica, printr-o nouă platformă online - DLG Connect. La DEMO DAY am vorbit despre tehnologii şi tehnică de ultimă generaţie, despre digitalizare, despre culturi agricole, în special porumb, pe care l-am şi recoltat în demonstraţie, împreună cu fermieri, cu asociaţiile profesionale, cu presa de specialitate, universităţile de profil, cu specialişti şi reprezentanţi ai unor companii şi branduri de renume".
OVIDIU RANTA, expert mecanizare DLG InterMarketing, cadru didactic USAMV Cluj-Napoca: "La DEMO DAY am adus în faţa d-voastră tehnologii de recoltare a porumbului, dar şi tehnică de transport, condiţionare şi depozitare. Am prezentat şapte combine în lucru, fiecare având alocată câte o parcelă proprie. După terminarea recoltării, toate combinele au descărcat concomitent în lăzi marcate pentru a se putea vedea materialul recoltat iar ulterior a avut loc descărcarea în remorcile aduse de cei doi parteneri furnizori de tehnică de transport. Este necesar de urmărit fiecare combină în parte pentru a putea adapta nevoilor fermei d-voastră parametri ca: sistemul de rulare pe şenile sau pe roţi pentru diverse condiţii de teren şi de umiditate; distanţa între rânduri, înălţimea de tăiere; modul de tocare a paielor sau de lăsare a resturilor vegetale după trecerea combinei, dar şi materialul de recoltat. Este important ca la recoltat, mai ales atunci când avem cantităţi mari pe unitatea de suprafaţă să avem pregătită şi flota pentru transport, dimensionată şi corelată cu capacitatea de preluare a gropilor de recepţie, a sistemelor de uscare, a sistemelor de transport, condiţionare, silozurile tampon şi depozitarea".
NICU VASILE, preşedinte LAPAR: "Fermierii români fac parte de un an de zile din cea mai mare familie a fermierilor europeni. Suntem 10 milioane de fermieri la nivel european, dar noi, românii suntem cei mai mulţi şi, spun eu, cei mai buni! Tocmai de aceea, şi mai ales în aceste vremuri dificile pentru viitorul agriculturii şi al politicilor agricole europene, afirm încă o dată că ar trebui să fim mai uniţi, şi nu doar declarativ, ci şi faptic".

COMPANII ŞI BRANDURI PARTICIPANTE
Tehnică de recoltat
• AgroConcept Impex - Brand NEW HOLLAND
• APAN Agriculture Equipments - Brand ROSTSELMASH
• CLAAS Regional Center South East Europe - Brand CLAAS
• IPSO Agricultură - Brand JOHN DEERE
• NHR Agropartners - Brand DEUTZ-FAHR
• SIGMA CVM Romania - Brand MASSEY FERGUSON
• Titan Machinery Romania - Brand CASE
Tehnică de transport
• Titan Machinery Romania - Brand PRONAR
• TOMIT Agri Macchine - Branduri VAIA, RANDAZZO
Tehnică de depozitare
• TOPZONE - Brand SCHMELZER
• HIMEL Maschinen - Brand HIMEL

TEHNICA DE RECOLTAT
Şapte combine de ultimă generaţie au răspuns chemării la MAREA RECOLTARE din 7 octombrie.

Combina NEW HOLLAND CR 9.90
Heder porumb: Geringhoff MSH 1600B, cadru fix, 16 rânduri x 70 cm, plăci depănuşătoare reglabile
Capacitate buncăr: 14.500 litri
Motor: FPT Industrial Cursor 13, putere maximă 600 CP
Combina CR9.90 cu șenile face parte din ultima generație de combine CR Revelation și continuă linia superlativelor caracteristice combinelor bi-axiale pure. Este echipată cu sistem IntelliSense, cu palete ale rotoarelor reglabile de la distanță, tehnologie Dynamic Feed Roll și noul sistem Opti-Spread.
Prezentată în demonstraţie de: AgroConcept Impex

Combina ROSTSELMASH RSM 161
Heder porumb: Argus de 8 rânduri
Capacitate buncăr: 10.500 litri
Motor: Cummins QSL 9/St-V, 380 CP
Combina Rostselmash RSM 161 are o productivitate de aproximativ 45t/h care face posibilă procesarea de până la 2.000 de hectare pe sezon, în condiții de confort.
Este echipată cu: transmisie hidrostatică, elevator central cu sistem electrohidraulic de copiere a solului, sistem batere TETRA Processor brevetat de către Rostselmash, diametru bătător / al doilea bătător: 800/750 mm, viteză bătător: 210-970 rpm, suprafață batere TETRA Processor: 3,3 mp, număr de căișori scuturători: 6, suprafața de separare căișori: 6.1 mp, suprafața de cernere: 7.1 mp, tocător și kit împrăștiere pleavă.
Prezentată în demonstraţie de: APAN Agriculture Equipments

Combina CLAAS TRION 750 TERRA TRAC
Heder porumb: Culegător porumb CORIO 870 FC, 8 rânduri (lățime rând 70 cm), lățime de lucru 5,83 m, rabatabil (lățime de transport 3 m)
Capacitate buncăr: 12.000 litri
Motor: Cummins/L9, putere maximă 320 kW/435 CP
Combina TRION 750, vârful de gamă, este echipat cu sistemul de treierat APS HYBRID cu 2 rotori. APS HYBRID reprezintă combinația între două tehnologii excepționale: sistemul de treierat tangențial APS și separarea secundară axială ROTO PLUS, o combinație de sisteme găsită doar la CLAAS. Sistemul de curățare JET STREAM curăță boabele intens, iar curățarea 3D asigură compensarea pentru suprafețele înclinate.
Sistemele de asistență pentru operator, precum CEMOS AUTOMATIC, optimizează utilajul până la limitele tehnice de performanță.
Buncărul de boabe, cu capacitate de 12.000 litri, poate fi golit cu un debit de până la 130 l/s. Procesul de descărcare a fost și el îmbunătățit datorită capătului pivotant al tubului de descărcare, care poate fi reglat prin intermediul manetei multifuncționale CMOTION.
Șenilele TERRA TRAC exercită o presiune asupra solului cu până la 66% mai mică în comparație cu utilajele cu roți. În plus, utilajele dotate cu acest sistem de șenile au tracțiune mai bună în porumb, în condiții umede și pe teren înclinat, precum și un confort ridicat în timpul conducerii.
Prezentată în demonstraţie de: CLAAS Regional Center South East Europe

Combina JOHN DEERE S770i
Heder porumb: Geringhoff MSH 800Bi.G7 de 8 rânduri
Capacitate buncăr: 10.600 litri
Motor: 9.0 litri, 397 CP nominali, 455 CP maxim
Caracteristici:
- asigură recoltarea pe o lățime de tăiere maximă, crește numărul de ha/oră cu până la 20%, reduce nivelul pierderilor, sporește confortul în orele lungi de recoltare;
- flux axial cu un singur rotor: alimentare-separare-curățare;
- productivitate mare, calitate a boabelor, capacitate de adaptare la diferite tipuri de culturi;
- rotor excentric cu diametrul de 834 mm;
- mai multă inerție, pentru performanțe de separare ridicate la turații mai reduse, nivel de boabe sparte redus;
- suprafața de curățare (site): 5,2 mp;
- capacitate mare de curățare, nivel de pierderi redus;
- AutoTrac SF6000 SF1.
Prezentată în demonstraţie de: IPSO Agricultură

Combina DEUTZ-FAHR C6205 TS
Heder porumb: Olimac de 6 rânduri
Capacitate buncăr: 7.000 litri
Motor: Deutz TCD 6.1 L6, 6 cilindri, 6.1 litri
Combina este de 250 CP, cu 5 scuturători şi cu buncăr de 7.000 litri care are viteza de descărcare de 75 l/sec.
Pentru un rezultat eficient la recoltat porumbul, este echipată cu header de porumb marca Olimac Drago pe 6 randuri cu tocător cu tăiere dublă şi cu două cutii de viteze în baie de ulei amplasate pe laterale.
Combina Deutz Fahr C6205 TS îmbină cu succes designul elegant cu funcţionalitatea extraordinară pentru performanţe de recoltare în toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scăzute şi întreţinere simplă.
Prezentată în demonstraţie de: NHR Agropartners

Combina MASSEY FERGUSON IDEAL 9T
Heder porumb: Ziegler Corn Champion Professional Drive, 12 rânduri
Capacitate buncăr: 17.100 litri
Motor: MAN 647 CP, stagiul 5, cilindree 15.2 litri
Caracteristici:
- rezervor carburant 1500 litri;
- rezervor AdBlue 180 litri;
- sistem de răcire Air Sense;
- debit de descărcare 210 l/s;
- şnec 9.15 m şi pliabil hidraulic;
- transmisia hidrostatică Motion Shift;
- transmisie variabilă heder 135KW.
Combina MF IDEAL 9T este echipată cu sistem de autoreglare IDEAL Harvest, colectare de date în timp real şi interpretare, 100% control automat al procesului de lucru, aplicaţie de conectivitate IDEAL Harvest, aplicaţie de conectivitate Smart Connect, sistem de telemetrie MF Connect cu abonament inclus pe 5 ani, sistem de cântărire şi măsurare a umidităţii.
Prezentată în demonstraţie de: SIGMA CVM Romania

Combina CASE IH Axial-Flow 7250
Heder porumb: Olimac Drago GT de 12 rânduri
Capacitate buncăr: 11.100 litri
Motor: 6 cilindri, 11.100 cmc, 500 CP
Caracteristici:
Diametru şi lungime rotor: 762 / 2,638 mm
Suprafaţă totală de separare: 2,98 mm
Debit de descărcare buncăr: 152 l/s
Transmisie Hidrostatica cu 2 trepte de viteză, cu schimbare hidraulică din mers pe treapta high/low
Noile combine Axial-Flow® din seria 250 sunt de înaltă performanţă pentru câmpurile europene. Construite pentru a face faţă dificultăţilor asociate cu schimbările climatice, culturile cu randament ridicat şi necesitatea de a fi tot mai eficienţi, aceste combine schimbă peisajul tehnologiei de recoltare. Cu tehnologia de treierare îmbunătăţită, puterea motorului şi cabina modernă specifice, modelele din seria 250 sunt dezvoltate în jurul clienţilor noştri şi pentru aceştia. Nou pentru această serie este sistemul AFS Harvest CommandTM - ce reprezintă un pachet de funcții automate, concepute pentru a îmbunătăți productivitatea operatorilor și a combinelor.
Prezentată în demonstraţie de: Titan Machinery Romania

TEHNICA DE TRANSPORT

Remorca PRONAR T700XL cu tractorul CASE IH PUMA 185 STAGE V
Caracteristici remorcă:
- greutate totală 22 tone
- capacitate de încărcare 15,7 tone
- volum 26,6 m³
- viteza maximă de deplasare 40 km/h
- necesar minim de putere 136,7 CP
Prezentată în demonstraţie de: Titan Machinery Romania

Remorca tandem VAIA NL 144 şi Remorca cu peridoc RANDAZZO R 146 PT
Importator oficial al mărcii VAIA și RANDAZZO în Romania, Itagri Macchine oferă soluții de transport cereale prin diferite modele de remorci cu capacitate de la 10 la 35 tone.
Itagri Machine aduce în demonstrație o Remorcă Tandem Marca Vaia NL 144 cu capacitate de 20 mc cu basculare pe spate și o Remorcă cu peridoc marca Randazzo model R 146 PT cu capacitate de 25 mc cu descărcare Trilaterala.
Prezentate în demonstraţie de: TOMIT Agri Macchine

TEHNICA DE DEPOZITARE
La DEMO DAY au fost expuse şi prezentate soluţii de depozitare SCHMELZER şi HIMEL.

Racheta de aerare cereale Schmelzer Air-Lance
Caracteristici:
- utilizabil ca sistem de absorbție sau de suflare a aerului
- pentru ventilarea simplă și rapidă a cerealelor și a rapiței
- potrivit pentru eliminarea cuiburilor de căldură
- perforații de 1,5 mm: potrivit și la rapiță
- tubul cu filet este usor de fixat în magazia de depozitare
- performanța motorului 1.5 kW
- cantitatea de aer 2500 m³/h
- diametrul tubului 150 mm
- presiune 1200 Pa
- lungimea perforată 1.5 m
- diametrul orificiilor 1.5 mm (și pentru rapiță)
- lungime totală (cu ventilator) 3 m
- greutate (appx.) 36 kg
Echipament prezentat de: TOPZONE

Remorci, instalaţii pentru peletizat biomasă, soluţii pentru prepararea furajelor HIMEL
• Soluţii standardizate pentru prepararea de furaje în exploataţiile zootehnice de suine, taurine, păsări sau alte specii cu capacităţi de producţie de la 500 kg/h pană la 5.000kg/h sau soluţii de tip industrial de până la 20.000kg/h.
• Soluţii standardizate şi optimizate pentru depozite de cereale, de exemplu de la 100 tone până la 10.000 tone.
• Remorci şi utilaje tehnologice pentru prepararea şi transportul furajului grosier, pentru exploataţiile de taurine şi alte rumegătoare.
• Instalaţii staţionare şi mobile pentru peletizat biomasă, cu capacităţi de la 1 la 4t/h şi soluţii standardizate pentru procesarea păioaselor cu capacităţi de la 1 la 10t/h.
Utilaje, echipamente şi instalaţii prezentate de: HIMEL Maschinen

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus