Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Caraş-Severin: Peste 200 de proiecte dedicate tinerilor fermieri au fost declarate eligibile

tineri-fermieri
Un număr de 210 proiecte pentru 'Instalarea tinerilor fermieri' au fost evaluate şi declarate eligibile în judeţul Caraş-Severin.

"Raportul de Evaluare a proiectelor aferente Măsurii 112 - Instalarea tinerilor fermieri, depuse în cadrul sesiunii desfăşurate în perioada 1 iunie - 6 iulie 2012, se află deja publicat pe pagina oficială de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, la adresa www.apdrp.ro. Acesta se regăseşte în cadrul secţiunii “Rapoarte”, subsecţiunea “Rapoarte de evaluare”, a declarat miercuri directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Caraş-Severin, Nicolae Verindeanu.
Condiţiile pe care solicitantul trebuia să le îndeplinească priveau vârsta sub 40 de ani şi faptul că se instalează pentru prima dată în exploataţia agricolă ca şef al acesteia, deţine sau se angajează să dobândească anumite competenţe şi calificări profesionale, în raport cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare. De asemenea, solicitantul trebuia să prezinte un plan de afaceri pentru dezvoltarea activităţilor agricole din cadrul exploataţiei şi să se angajeze să urmeze, în primii trei ani de la primirea sprijinului, cursuri de formare profesională prin Măsura 111 “Formare profesională, informare şi difuzare de cunoştinţe” în cel puţin unul din domeniile: managementul exploataţiei agricole, contabilitatea fermei, protecţia mediului, agricultură ecologică.

Au fost eligibili solicitanţii cu vârsta minimă de 18 ani, care au terminat 10 clase cu profil agricol.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus