Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Olt: Bursa de cereale din Corabia, aproape de finalizare

cereale-2
Bursa de cereale din oraşul Corabia ar putea deveni operaţională din acest an, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, având în vedere că au fost încheiate lucrările de construcţie a obiectivului şi au fost iniţiate şi procedurile pentru achiziţionarea de echipamente.

Consilierul preşedintelui Consiliul Judeţean Olt, Miruna Ginerică, a declarat luni că proiectul, în valoare de aproximativ 1,9 milioane de euro, se apropie de finalizare, în condiţiile în care s-a făcut recepţia lucrărilor de construcţie a sediului administrativ şi sunt în derulare procedurile de evaluare a ofertelor în vederea achiziţionării de mobilier, echipamente de laborator şi informatice. Costul echipamentelor se ridică la circa 900.000 lei şi ele ar putea fi aduse la Corabia până în vara acestui an, astfel încât bursa de cereale să devină operaţională.
Bursa de cereale în oraşul Corabia este un proiect care se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional şi are ca obiectiv studierea pieţelor de cereale şi fixarea preţurilor la produsele agricole, încheierea unor tranzacţii cu cereale.
Oportunitatea investiţiei a fost determinată de lipsa unei pieţe organizate pentru comercializarea cerealelor în judeţul Olt şi în judeţele limitrofe, a căror producţie agricolă este predominant una de cereale.
Deocamdată nu a fost stabilit sub ce formă va funcţiona bursa de cereale din Corabia, având în vedere că reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, instituţia care a atras finanţarea europeană şi coordonează derularea proiectului, doresc un parteneriat public-privat şi atragerea în acţionariatul bursei din Corabia a Bursei Române de Mărfuri.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus