Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS prezintă modelul DISCO 4400 CONTOUR cu lățime de lucru de 4,20 m și pliere vectorială

blogEntryTopperCLAAS și-a extins gama de cositori cu disc DISCO prin adăugarea cositorii tractate DISCO 4400 CONTOUR cu lățime de lucru de 4,20 m, pivotare centrală și ACTIVE FLOAT. Plierea vectorială inovatoare asigură o poziție de transport verticală și compactă pentru deplasarea în siguranță pe șosea.

Cositorile tractate cu lățime mare de lucru utilizate în combinațiile față-spate pot fi, în funcție de utilizare, o alternativă eficientă la combinațiile triple. Prin lansarea noului model DISCO 4400 CONTOUR, CLAAS a răspuns solicitărilor venite din partea unui număr mare de clienți, care doresc cositori tractate cu lățimea de lucru mai mare de 4,0 m. Cositoarea are un sistem inovator de pliere pe diagonală la 120 de grade pentru transportul rutier în siguranță în poziție verticală, la o înălțime mai mică de 4,00 m și o poziție de depozitare care asigură economie de spațiu combinată cu performanțe de excepție.

Bară de tăiere pentru brazde simple sau duble
Cu o lățime de lucru de 4,20 m, noul DISCO 4400 CONTOUR este modelul vârf de lance al gamei de cositori tractate DISCO de la CLAAS. De la introducerea sa cu succes în 2014, bara de tăiere MAX CUT cu eficiență dovedită, proiectată și fabricată la uzina CLAAS din Bad Saulgau, a fost un sinonim pentru calitatea premium a tăierii, funcționarea ultra uniformă și necesarul redus de putere. Designul său special cu formă curbată permite amplasarea destul de în față a pinioanelor de antrenare de dimensiuni mari ale discurilor de cosit pentru a asigura suprapunerea maxim posibilă prin cuplarea în două puncte a mai multor dinți. Distanța uniformă dintre discuri asigură o tăiere consecventă. Lamele și capacele discurilor ce se rotesc în sens invers acelor de ceasornic sunt acum vopsite în roșu pentru toate cositorile DISCO, pentru a evita confuzia în timpul schimbării lamelor. Schimbarea rapidă a lamei și caseta detașabilă pentru lame, practică, cu compartimente separate pentru lamele noi și cele uzate sunt disponibile ca dotare standard. La fel ca în cazul tuturor cositorilor cu disc CLAAS DISCO, pentru culturile mai puțin dense turația prizei de putere poate fi redusă la doar 850 rpm pentru a economisi carburant diesel, fără a compromite performanțele de tăiere.
Baza cu formă curbată, forjată dintr-o singură bucată de profil de oțel cu grosimea de 5 mm, împreună cu apărătorile, creează un efect de tunel care îndepărtează murdăria. Pe lângă construcția prin fixare cu șuruburi, flexibilă la torsiune a barei de tăiere, pivotarea centrală de la nivelul centrului de greutate asigură urmărirea optimă a conturului solului. Inserțiile ranforsate în mod special au o formă diferită pentru a se potrivi cu discurile de cosit în timp ce rulează împreună și separat. Acest design oferă un contra-cuțit pentru tăiere eficientă și suprapunere maximă pentru un debit optim de material recoltat, fără aglutinare. Bara de tăiere MAX CUT, lubrifiată în permanență, este echipată standard cu modulul de siguranță SAFETY LINK: cu acest sistem, fiecare disc de cosit este protejat în mod individual prin intermediul unui punct de rupere predeterminat, care îl izolează de trenul de rulare în eventualitatea contactului cu un corp străin. Un șurub axial menține discul de cosit ferm în poziție, pentru a preveni proiectarea acestuia.
Opțional, este disponibil un sistem pentru formarea brazdelor duble. Acest lucru se realizează prin amplasarea a doi tamburi pe al 4-lea și al 5-lea disc (în interior), pentru a crea o brazdă mai îngustă și una mai lată. Acest sistem este util mai ales pe teren umed sau moale, deoarece evită trecerea peste furaje.

Suspensia ACTIVE FLOAT și noua pliere vectorială la 120 de grade
Bara de tăiere a cositorii DISCO 4400 este montată pe un pivot în centrul de greutate. Un arc în formă de spirală, reglabil, asigură coborârea uniformă a barei de tăiere, în timp ce două amortizoare de vibrații o stabilizează pe măsură ce este ridicată. Două puncte de pivotare pe braț, în unghi drept față de direcția de deplasare, asigură urmărirea optimă a conturului solului pe teren cu denivelări și în cazul cosirii pe teren înclinat. Suspensia ACTIVE FLOAT, cu eficienţă dovedită de-a lungul multor ani, permite reglarea în timpul deplasării, din cabină, a presiunii exercitate asupra solului de bara de tăiere prin intermediul supapei hidraulice. Un manometru de la nivelul capului de antrenare indică valoarea presiunii setată curent. În poziția de depozitare, un zăvor mecanic dezactivează sistemul de suspensie, astfel încât presiunea să fie menținută în circuit. Alternativ, presiunea poate fi redusă, astfel încât să nu fie necesară blocarea mecanică.
Modelul DISCO 4400 CONTOUR este echipat standard cu protecţia hidraulică permanentă împotriva coliziunilor, un sistem unic oferit de CLAAS. În cazul unei coliziuni, bara de tăiere se balansează în spate și peste obstacol, datorită unui știft rotativ înclinat la un unghi de 15 grade. Uleiul din sistemul de protecție împotriva coliziunilor este introdus forțat în cilindrul de suspensie pentru a depresuriza în continuare bara de tăiere. Acest lucru oferă o protecție eficientă împotriva deteriorărilor grave. După ce a trecut de obstacol, bara de tăiere revine automat la poziția sa de lucru, datorită presiunii uleiului.
Caracteristica cea mai importantă este plierea vectorială unică - aceasta permite plierea cositorii pe verticală la 120 de grade pentru poziția de transport, ca și în cazul celorlalte modele din seria CONTOUR. Elementul unic este posibilitatea plierii cu ușurință a cositorii în spate utilizând cilindrul hidraulic cu revenire, care permite înclinarea ușor spre spate a cositorii la plierea pentru transport, reducând astfel înălțimea de transport. Astfel, deși are o lățime de lucru de 4,20 m, cositoarea atinge o înălțime de transport mai mică de 4,0 m pentru deplasarea pe șosea. Acest lucru oferă operatorului posibilitatea de a alege între plierea pentru transport în plan vertical, cu o înălțime de peste 4,0 m, sau înclinarea în spate a cositorii la plierea pentru transport, pentru a avea o înălțime mai mică de 4,0 m. În același timp, cositoarea este poziționată în diagonală în spatele tractorului și susținută de capul de antrenare, mutând astfel centrul de greutate pe axa longitudinală a tractorului. Comparativ cu cositorile care pivotează spre spate, această soluție reduce sarcina pe puntea față a tractorului cu aproximativ 50%, ceea ce are un impact pozitiv asupra comportamentului direcției. În plus, în poziția de transport, modelul DISCO 4400 CONTOUR nu se balansează deloc spre spate și, prin urmare, nu pune în pericol alți participanți la trafic în caz de întoarcere sau curbe strânse și facilitează trecerea prin porți spre câmp de pe un drum îngust.

CLAAS furnizează, de asemenea, un cap de antrenare care permite depozitarea cositorii în poziție de transport, ca dotare opțională.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri peste 4,04 miliarde de euro în 2020.
Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus