Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Ne-am propus să facem o restructurare serioasă în unităţile de cercetare din agricultură

cercetare-1
Până la finele lunii martie vom face o restructurare serioasă în sectorul unităţilor de cercetare din agricultură, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"În sectorul de cercetare este nevoie de o reformă totală din punct de vedere al organizării. În ianuarie am avut două întâlniri cu reprezentanţii ASAS pentru restructurarea sectorului, iar în perioada următoare vom începe şi o dezbatere publică. Ne-am propus ca până la finele lunii martie, atât pe zona de cercetare cât şi pe zona de unităţi subordonate ale ministerului, să facem o restructurare serioasă şi nu mă refer la concedieri, ci la o restructurare de funcţii, astfel încât aceste instituţii să funcţioneze mai bine, să lucreze mai bine şi să atragă mai mulţi bani europeni", a precizat şeful MADR.
În opinia acestuia, bugetul MADR are alocate sume importante pentru cercetare pentru că este un domeniu important.

"Există două rubrici importante în buget, una referitoare la finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale ASAS, unde există 17 milioane lei, iar o alta la finanţarea programului de cercetare sectorială în domeniul agriculturii, cum o sumă similară ca în 2012, de 11,4 milioane lei. Cercetarea şi inovarea sunt elemente cheie ale viitoarei PAC şi este datoria mea şi a celor din conducerea ASAS să pregătim sectorul cât mai bine să nu piardă aceste oportunităţi din viitoarea programare financiară", a adăugat Daniel Constantin.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus