Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Corteva Agriscience: 33 de doamne fermier și-au îmbunătățit abilitățile profesionale în managementul afacerilor și agricultură în cadrul programului TalentA 2021

blogEntryTopperÎn sezonul 2021 s-au înscris în programul TalentA dezvoltat de Corteva Agriscience, 33 de doamne care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în Agri-Business.

Lansat în România în 2020, Corteva Agriscience a anunțat startul unui nou sezon al programului TalentA în data de 4 iunie 2021. Derulat pe parcursul a 4 luni, programul de training online a constat în 18 cursuri segmentate în două module – 10 cursuri de Business și 8 cursuri Agri-Business., construite si susținute de o echipă formată din 7 experți Corteva, în colaborare cu 9 consultanți Starperformining. Conceptele din modulul de business au oferit suport în dezvoltarea competentelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de Agri-Business au ajutat în extinderea cunoștințelor și calificărilor necesare în dezvoltarea diferitelor culturi de rapiță, porumb, floarea- soarelui, cereale, viticultură, cartof, etc.
Începând cu data de 17 septembrie 2021, s-a dat startul activității de construire a proiectelor, cea de-a doua etapă a programului. Proiectele vor fi analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Starperformining. Acestea trebuie să se raporteze la beneficiul întregii comunități, nu trebuie tratate individual și să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimententare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.
Termenul limită până la care se pot depune aceste proiecte este 8 octombrie 2021.
Comisia va decide cele 3 proiecte câștigătoare, iar anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2021- Ziua Internațională a femeilor din mediul rural.
Pentru a asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri, în acest sezon Corteva Agriscience a mărit valoarea premiilor la 15000 $: locul I – 6000 $, locul II – 5000 $, locul III – 4000 $.
„Prin programul TalentA oferim femeilor din zonele rurale oportunitatea de a-și dezvolta si moderniza propria afacere, îmbunătățind în același timp bunăstarea comunității din care fac parte.” a spus Maria Cîrja Director Marketing Corteva Agriscience România și Moldova. “Așteptăm cu interes noile proiecte și le asigurăm pe câștigătoare de tot sprijinul nostru în implementarea ideilor care vor ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale.”
Pentru detalii suplimentare despre cele 18 cursuri, persoanele care au facilitat și organizat cele 2 module de învățare, comisia de experți care va decide proiectele câștigatoare, dar și multe alte informații, vizitaţi site-ul Corteva Romania şi urmăriţi detalii despre Programul TalentA pe Facebook.
Iniţiatorul şi coordonatorul programului TalentA: Corteva Agriscience Romania
Partener în implementarea programului TalentA: Star Perfomining

Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie agricolă globală, tranzacționată public, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - incluzând un mix echilibrat și divers de genetică, produse pentru protecția plantelor și soluții digitale vizând maximizarea productivității pentru a contribui la sporirea randamentelor și rentabilității. Deținând unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o serie de produse și tehnologii de top aflate în drumul către piață, poziționate pentru a genera creștere economică, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întregul sistem alimentar, îndeplinindu-și promisiunea de a îmbogăți traiul celor care produc și celor care consumă, de a asigura progresul pentru generațiile următoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publică independentă la 1 iunie 2019, după ce fusese anterior Divizia pentru Agricultură a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus