Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Buzău: Producţie de struguri record şi de calitate la Pietroasele

vie-2
Producţia de struguri din acest an a staţiunii vinicole Pietroasele este de trei ore mai mare decât cea de anul trecut, având şi o calitate foarte bună a declarat vineri Ionel Damian, directorul staţiunii.

El a declarat că staţiunea a încheiat vineri campania de recoltare din această toamnă, adăugând că este posibil ca în perioada următoare să scadă preţul vinului
“2013 este anul vinului. Faţă de cantitatea de 3.500-4.000 de kilograme de struguri la hectar obţinută de noi în toamna anului 2012 din cauza îngheţului din timpul iernii şi a grindinii, în acest an am realizat o producţie medie de 11.200-11500 de kilograme la hectar. Strugurii au fost mulţi, sănătoşi şi foarte bine copţi, în ultimele două săptămâni cantitatea de zaharuri a fost de peste 220 de grame per litru de must”, a evidenţiat Ionel Damian.
El a arătat că şi viticultorii particulari care deţin vii în zonă au obţinut, de asemenea, producţii foarte mari.
“În podgoria Dealul Mare şi viticultorii particulari au obţinut producţii foarte mari, de aceea în prima parte a intervalului preţului vinului va scădea, dar vin de calitate nu vor face decât cei care vor respecta tehnologiile de vinificaţie”, a mai spus Ionel Damian.

Staţiunea viti-vinicolă Pietroasele a obţinut zeci de medalii la concursurile de profil interne şi internaţionale, cea mai recentă fiind medalia de aur la Festivalul Bachus - 2013, cu soiul românesc Fetească neagră, producţia 2012.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus