Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Cluj: Târgul "Viitor Sănătos", din luna martie, cu miere de la cei mai pricepuţi apicultori transilvăneni

miere-2
Cea de-a treia ediţie a Târgului "Viitor Sănătos" se va desfăşura în acest an la Centrul expoziţional "Expo Transilvania" din Cluj-Napoca, în zilele de 2 şi 3 martie.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi de Grupul "Viitor Sănătos", printre expozanţi numărându-se şi cei mai pricepuţi apicultori transilvăneni, care vor veni cu miere premium, recunoscută a fi de cea mai bună calitate din Europa.
Coordonatorul echipei de organizare, ing. dr. Radu Pandrea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că pentru desfăşurarea în condiţii mult mai bune a târgului a fost ales Complexul "Expo Transilvania", pentru că şi expozanţii şi vizitatorii vor fi cu mult mai numeroşi, comparativ cu 2012. Spaţiile puse la dispoziţie de Casa de Cultură a Studenţilor, unde s-au desfăşurat ediţiile anterioare, au devenit neîncăpătoare.
"La târg, agricultorii şi gospodarii harnici îşi pot procura, înainte de muncile de primăvară, unelte şi diverse utilaje. Şi pentru apicultori sunt oferte numeroase. Se vor putea achiziţiona multe din lucrurile de folos pentru activitatea zilnică, direct de la producători, importatori şi distribuitori. Târgul este şi un bun prilej pentru un schimb de experienţă şi pentru promovarea producătorilor. Totodată, se va oferi consultanţă pentru programele finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) - instrument creat de Uniunea Europeană pentru implementarea Politicii Agricole Comune (PSC). Pentru apicultori, vor fi prezentate modalităţi de securizare a stupinelor.
Pe de altă parte, băncile invitate vor face oferte de credite. Vor fi şi oferte de asigurări agricole", a explicat Radu Pandrea, adăugând că vizitatorii sunt aşteptaţi la o tombolă cu minunate produse apicole.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus