Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

România îndeplineşte toate condiţiile sanitar-veterinare pentru deblocarea exporturilor de carne de porc

carne-porc-1
România îndeplineşte toate condiţiile sanitar-veterinare pentru deblocarea exporturilor de carne de porc de la toate unităţile de specialitate, iar Comisia Europeană ar putea aproba, săptămâna aceasta, un document în acest sens, a declarat, joi, la Piatra Neamţ, preşedintele Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

"Am avut audit pe pesta porcină, iar zilele acestea se va aproba o anexă a Comisiei Europene potrivit căreia se poate exporta carne de porc din toate unităţile de profil. Până acum puteam exporta doar din patru judeţe. Comisia Europeană a spus că suntem chiar prea drastici în această supraveghere. Azi şi mâine se va desfăşura această şedinţă în care se va vota decizia Comisiei Europene privind liberalizarea vânzării cărnii de porc", a afirmat Vladimir Mănăstireanu.
Preşedintele ANSVSA a precizat că nici Turcia nu mai are motive să nu accepte exportul de animale vii, odată cu ridicarea acestei restricţii.
"Aici mă refer la ovine şi caprine, dar, totodată, Turcia trebuie să ne lase să tranzităm şi ţara cu exporturile de animale către ţările arabe", a spus Vladimir Mănăstireanu.

Preşedintele ANSVSA se află la Piatra Neamţ pentru a dezbate împreună cu directorii direcţiilor sanitar-veterinare strategia viitoare a agenţiei, modificările organizatorice şi funcţionale, în vederea eficientizării activităţii.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus