Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Premierul Victor Ponta anunţă reducerea TVA la 9% la pâine în a doua jumătate a anului

panificatie-1
O reducere experimentală la 9% a TVA la pâine ar putea avea loc în a doua jumătate a anului, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată şi la fructe, legume, sau carne, a anunţat, duminică seara, premierul Victor Ponta.

"Sunt foarte hotărât la următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, de altfel am discutat în ianuarie şi ne vedem din nou în mai - pentru că ei au spus: "dacă reduceţi TVA la diverse produse alimentare, în realitate nu o să aveţi niciun efect pozitiv, ci doar o să crească" - şi atunci pentru a doua jumătate a anului, de la 1 iulie până la 31 decembrie, vreau să facem un experiment la pâine. TVA la pâine să îl reducem la 9% pe tot lanţul de producţie. Şi dacă până la sfârşitul anului se arată că ceea ce spun eu, că de fapt în felul acesta o să oprim evaziunea fiscală şi cu 9% o să încasăm mai mulţi bani decât cu 24% şi cu evaziune, atunci ne permitem mai departe, pentru fructe, legume, pentru produse bio, carne", a spus premierul, la Antena 3.

Ponta a mai precizat că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat cu reprezentanţii producătorilor şi ai fermierilor, deoarece e important să existe un parteneriat între Guvern şi producători, astfel încât din rândul acestora să pornească iniţiativa reducerii evaziunii fiscale. Primul ministru s-a declarat convins că acest parteneriat e realizabil, deoarece un eşec ar afecta pe toată lumea.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus