Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Prima livrare de legume de la producătorii români, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea

blogEntryTopperPrima livrare de legume de la producătorii români către magazinele Carrefour România, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, a avut loc vineri, iar 12 tone de legume (cartofi, varză albă, varză roşie şi dovleac plăcintar) au ajuns direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial, informează sâmbătă un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)

"Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român şi conducerea Casei de Comerţ Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume româneşti către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii. Casa de Comerţ merge către producători, preia produsele disponibile şi le duce în reţele de magazine. Salut faptul că retailerii îşi îndreaptă atenţia către produsele româneşti şi sunt deschişi la colaborare. Toată lumea are de câştigat prin valorificarea producţiei pe care o obţin bravii noştri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea şi valorificarea produselor româneşti", a afirmat ministrul de resort, Petre Daea.
La rândul său, Alina Gamauf, membru în Comitetul Executiv Carrefour România, a subliniat că retailerul francez susţine producătorii, cu scopul de a le oferi clienţilor produse proaspete, sănătoase şi crescute local.
"Carrefour, prin filosofia Act for Food, susţine producătorii, cu scopul de a le oferi clienţilor produse proaspete, sănătoase şi crescute local. La nivel naţional, echipele noastre de achiziţii, programe şi responsabilitate socială lucrează integrat pentru a crea un ecosistem sustenabil de parteneriate cu producătorii locali. În acest moment, eforturile noastre ne-au confirmat poziţia de lideri pe segmentul fresh, cu peste 1.300 de fermieri români, dintre care peste 600 producători sunt ultra locali. Ne bucurăm să oferim sprijin Casei de Comerţ Unirea şi vom continua să susţinem antreprenoriatul local românesc prin alegeri responsabile, care fac bine comunităţilor din jur", a spus ea.
Directorul general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, Mariana Cotoi, a subliniat că acesta este "un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcţional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale".
"Avem deja un portofoliu substanţial de producători şi fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepţionăm marfa şi le virăm imediat plăţile pentru marfa distribuită, iar mai departe ne ocupăm de tot ce înseamnă relaţia cu lanţurile de retail. Astfel, producătorii au siguranţa financiară atât de necesară pentru continuarea activităţii, iar marile lanţuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope", a explicat Mariana Cotoi.
Livrările de produse agroalimentare se vor desfăşura cu o frecvenţă săptămânală, reprezentanţii Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea continuând discuţiile şi cu alte lanţuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părţilor implicate, mai spune MADR.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus