Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Viitorul culturii de floarea soarelui este asigurat de noua generatie de hibrizi ExpressSun®

corteva-expresssun
În ultimii patru ani, cu ajutorul a doi hibrizi arhicunoscuți: P64LE25 și P64LE99, Corteva Agriscience domină piața de floarea-soarelui din România și Republica Moldova. Cei doi hibrizi Pioneer® s-au remarcat prin stabilitate, productivitate și rezultate extraordinare în conditii de secetă, calități ce au făcut din aceștia lideri de piață, ocupând prin rotație locurile 1 și 2 în vânzări.

Producțiile extraordinare de peste 5 t/ha in condiții optime, dar și peste 3 t/ha în condiții de secetă cumplită, au arătat capacitatea pe care o are germoplasma Pioneer® și au dat încredere fermierilor în acestă cultură.
Investițiile în cercetare au confirmat din nou, iar în 2019 am lansat un nou hibrid extraordinar - P64LE136, urmat în acest sezon de cel mai adaptat hibrid pentru condițiile specifice țării noastre - P64LE137.
Cei doi hibrizi vin să completeze actualul portofoliu și vor deveni în scurt timp alegerile favorite ale fermierilor. Din punct de vedere al productivității și stabilității aduc noi standarde în cultura florii-soarelui în România.
Sunt o generație de hibrizi noi, cu caractere îmbunătățite, mai performanți și mai bine adaptați condițiilor specifice din fermele noastre, ce vor valorifica la maxim resursele oferite, pentru a satisfice cele mai exigente așteptări ale fermierilor români.
O scurtă caracterizare a celor doi hibrizi:

P64LE137
- Hibrid ExpressSun® cu rezistență la erbicidul Express® 50 SG.
- Cea mai bună toleranță la secetă și arșiţă din România, foarte bine adaptat condițiilor locale, cu productivitate excepțională .
- Nivel maxim posibil de rezistență genetică la lupoaie din România (Orobanche cumana) peste la rasa G (BR1, BR2 & BR3), pachet complet de gene ce îi permite să fie cultivat și în zonele cu rotație scurtă din SE țării, unde sunt probleme mari cu acest fitoparazit.
- Toleranță și rezistență genetică la pricipalele boli ale culturii prezente la noi și în special la rasele de mană cunoscute în România.
- Masa hectolitrică mult îmbunătățită depășind frecvent 42-43.
- Arhitectură superioară a plantelor, cu calatidii pendule și caractere agrotehnice îmbunătățite.
- Grad ridicat de autofertilitate în calatidiu, fără a avea probleme în anii în care entomofauna nu reușește din diferite motive să ajute la procesul de polenizare.
Acest hibrid va înlocui uriașul P64LE25, depășindu-l cu ușurință la toate capitolele: productivitate, agrotehnică, stabilitate etc.

P64LE136
- Hibrid ExpressSun® cu rezistență la erbicidul Express® 50 SG.
- Potențial productiv extraordinar cu rezultate foarte bune în anii cu favorabilitate pentru cultura florii-soarelui, fiind recomandat fermierilor ce doresc performanță.
- Arhitectură îmbunătățită a plantelor, talie mai redusă și poziție pendulă a calatidiilor.
- Tolerant la lupoaie (Orobanche) rasa G (BR1 și BR2), cultivarea sa fiind nerecomandată în S-E țării, unde terenurile sunt infestate cu rase superioare.
- Rezistenţă genetică la rasele de mană cunoscute în România, tolerant la Phomopsis şi Sclerotinia.
- Productivitate excepțională, grad ridicat de autofertilitate în calatidiu, fără a avea probleme în anii în care entomofauna nu reușește din diferite motive să ajute la procesul de polenizare.

Ca element de noutate, cei doi hibrizi vor fi disponibili în exclusivitate cu cel mai complet tratament sămânță din piață, LumiGEN™, ce asigura un start bun pentru cultură, datorită legăturii mai bune între sol și tinerele plante, lucru ce va accelera și consolida dezvoltarea și uniformitatea culturii.
Cei doi hibrizi sunt disponibili la comercializare încă din toamna anului 2019. Pentru informații legate de disponibilitatea acestora, vă rugăm să luați legătura cu reprezentanții companiei din zona dumneavostră.
Încercați și cultivați cea mai performantă genetică Pioneer®!

Andrei Ciocoiu
Category Marketing Manager Oilseeds Corteva Agriscience

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus