Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Mehedinţi: Un fermier a investit un milion de euro într-o crescătorie de găini cu monitorizare computerizată

pasari-1
Aproximativ un milion de euro a investit un fermier din satul mehedinţean Bistriţa, comuna Hinova, într-o crescătorie de găini producătoare de ouă, unde toată activitatea este monitorizată prin computer.

Proprietarul fermei, Cornel Stroescu, a declarat marţi că afacerea a pornit-o împreună cu o rudă de-a sa din Germania şi în prima etapă a construit o hală cu o capacitate de 9.500 de găini.
“Toate echipamentele cu care a fost dotată ferma noastră sunt performante, importate din Germania. Întreaga activitate de creştere şi hrănire a găinilor este monitorizată pe calculator. Orice întrerupere accidentală de curent electric sau de apă este semnalată de senzori, prin satelit, şi mă solicită să intervin prompt pentru a nu pune efectivul de păsări în pericol”, a precizat Stroescu.

Potrivit sursei citate, aproape 50% din ouăle produse la ferma avicolă din satul Bistriţa sunt exportate pe piaţa de alimente din Germania, iar din 2014 cantitatea livrată în această ţară va fi de peste 75% din producţia obţinută.
“Am mai investit în această vară 310.000 euro în construcţia celei de a doua hale. În 2014 voi mai ridica două şi intenţionez în maximum trei ani să ajung la zece hale pe care le voi popula cu 200.000 de găini”, a mai spus proprietarul fermei avicole.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus